UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN FİKRİ IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

Bakan Fikri Işık bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu.

BAKAN FİKRİ IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik tartışmalarına katıldığı canlı yayında yanıt verdi. Bakan Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın sözlerinin satır başları şöyle:

SON YAYINLANAN KHK

"Diyelim ki polisler, 10 yıllık görev süresini doldurana kadar bir şekilde askerlikten ayrılırsa bu kişilerin tekrar askerlik yükümlülüğü geri geliyor. Herhangi bir sebeple askerlikten muafiyet varsa, muafiyet ortadan da kalkıyor. Bunun her askerin biliyorsunuz, her Türk erkeğinin askerlik yapma ve ödevi var. Buna yönelik bir düzenleme.

Hem bizim imkanlarımız, hem de söylediğiniz mahsurun ortaya çıkmaması için, uygulayıcının gerekli düzenlemeleri yapabilmesine yönelik bir hukuki düzenleme.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbedelli askerlik