UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEZEN AKSU VE TARKAN’IN YAPTIĞI ŞARKI O İSMİ GÖZYAŞINA BOĞDU!

Lice'de bombaatar mermisinin patlamasıyla 12 yaşında hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un acılı annesi, Tarkan ve Sezen Aksu'nun 'Ceylan' düetini duyunca gözyaşlarına boğuldu.

SEZEN AKSU VE TARKAN’IN YAPTIĞI ŞARKI O İSMİ GÖZYAŞINA BOĞDU!

Diyarbakır Lice'de 2009 yılında hayvanları otlattığı sırada bulduğu bombaatar mermisinin patlamasıyla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol için Sezen Aksu ve Tarkan düet yapmıştı. Şarkıyı dinleyen Ceylan'ın acılı annesi Saliha Önkol, "Ceylan'ımı unutmadığınız için teşekkürler. Benim kızım herkesin dilinde bir türkü, bir şarkı şimdi" dedi

CEYLAN'IN ANNESİ İÇİN ŞARKI KÜRTÇE'YE ÇEVRİLDİ

Sezen Aksu ve Tarkan, 28 Eylül 2009'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde hayvanları otlatırken bulduğu bombaatar mermisinin patlaması sonucu 12 yaşında yaşamını yitiren Ceylan Önkol için bir araya geldi. Söz ve bestesini Sezen Aksu'nun yaptığı, Tarkan'ın eşlik ettiği şarkı, 3 hafta içinde yaklaşık 7 milyon 300 bin kez dinlendi ve ilgi gördü. Sözleri yürek parçalayan 'Ceylan' isimli şarkıyı, anne Saliha Önkol da gözyaşları içinde dinledi. Sözleri oğlu Abdülkadir Önkol tarafından kendisine çevrilip dinletilen şarkıyla ilgili olarak Saliha Önkol, "Bir kadın, bir de erkek, Ceylan'ım için yapmış şarkıyı, dinledim. Çok teşekkür ederim onlara. Var olsunlar" diyerek duygularını dile getirdi.

"ŞARKIYI DİNLERKEN CEYLAN'IMIN PARÇALARINI ETEĞİMLE TOPLAYIŞIMI HATIRLADIM"

Ceylan'ın ağabeyi Abdülkadir Önkol, annesinin şarkıyı dinlediği an verdiği tepkiyi şöyle anlattı: Duyduk ki kardeşim için şarkı yapmışlar, cep telefonumdan ben dinlettim anneme. Sözlerini de Kürtçe'ye çevirdim. Dinlerken ağladı. 'Ne havan topu, ne mermi, senle vuruldum ben' sözlerini çevirince annem, 'Ceylan'ımın parçalarını eteğimle toplayışımı hatırladım' dedi."

"CEYLAN'IMI UNUTMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Saliha Önkol, Sezen Aksu ve Tarkan'a da teşekkürlerini şu sözlerle gönderdi: Bizi yalnız bırakmadığınız, Ceylan'ımı unutmadığınız için teşekkürler. Ceylan'ım şimdi türkü oldu. Benim kızım herkesin dilinde bir türkü, bir şarkı şimdi...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTARKAN  SEZEN AKSU