UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEO HAKAN EREN ENDEMOL’LE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI!..

Endemol Shine Türkiye Ceo’su Hakan Eren, Endemol Shine'da yaşanan ödeme sıkıntısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ayrıca Cuma günü mağdur olan oyuncu, ekip ve tedarikçilerle görüşmek üzere şirketin kapısına kilit vurduran Türkiye sorumlusu Wim Ponnet ve Marina Williams’ın İastanbul’a geleceği öğrenildi.

CEO HAKAN EREN ENDEMOL’LE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI!..


Hakan Eren'in yaşanan süreçle ilgili açıklaması şöyle: 

Apollo Global ve 21 st Century Fox ortaklığında dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine’ın ülkemize, çalışanlarına, iş ortaklarına ve bizlere yaklaşımını; yaşamakta olduğumuz sürece üzülerek ve hayretle takip ediyorum. 8 yıldır görev yaptığım şirketin ve bizlerin bugün içine sokulduğu durumun izahı profesyonel anlamda mümkün değildir. Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrası holding yönetiminde anlaşılamaz şekilde olumsuz yönde bir tavır değişikliği olmuştur. Son bir yıldır yaşanan nakit darlığının ana sebebi olan ticari kararlar tarafımızca değil, Holding yönetimince alınmış olup, kayıtlarla sabittir. 

Ödemelerin yapılabilmesi için gruptan çeşitli kereler fon talebinde bulunduk. Zamanında ve yeterli miktarda fon aktarımı olmadığından; tüm alacaklı arkadaşlarımız gibi ücretli çalışanı olduğum için Endemol Türkiye adına lokal kaynaklardan şirketin kredi kullanabilmesi ve insanlara ödeme yapılabilmesi için bankalara yüksek tutarlarda şahsi kefaletlerimi verdim. Süreçte 3-4 kez istifa girişimim oldu, ancak kimsenin mağdur olmaması adına hep geri adım attım. 1 aydır şirketle hiçbir ilişiğim kalmadığı halde holding şahsi risklerimi kaldırmadığı gibi, süreci ele alış şekli ile bizleri de zan altında bırakmıştır. 

Kamuoyu bilmelidir ki tarafımca hesabı verilemeyen tek bir kuruş yoktur. ES Türkiye finans ekibi aylık olarak tüm dünya ile aynı anda SAP ve detaylı finansal analiz raporlarını Holding’le paylaşmaktadır. Ayrıca Holding’in iç denetimi dışında finansallar yabancı bir denetim kurumunca her çeyrekte denetlenmekte ve gruba tam tasdik raporları gönderilmektedir. 

Gelinen süreçte benim için özlük haklarım ve ES Türkiye’nin hukuka aykırı bir şekilde şahsıma isnad edilen suçlamalar sebebiyle maddi / manevi tazminat hakkım da dahil olmak üzere tüm yasal yollara avukatım tarafından başvurulacağı kamuoyu / ilgililere saygı ile duyurulur. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERendemol shine