UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FATiH TERİM NET KONUŞTU: “DÜNYA ARDA’NIN ETRAFINDA DÖNMÜYOR!..”

Fatih Terim, Kosova maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında Arda’nın ismini bile anmazken sürekli olarak sadece “oyuncu” dedi ve şunları söyledi:

FATiH TERİM NET KONUŞTU: “DÜNYA ARDA’NIN ETRAFINDA DÖNMÜYOR!..”

“Sadece prim meselesi değildi… Antrenmanlara geç kalmalar, fotoğraf çekimlerine katılmamalar v.s v.s

Sonra bazılarını Milli Takıma almadım, sonra aldım.

Uçağa kadar bir olay var mı?..

Daha önce karşılaşıldı mı gazetecilerle, hiç tepki oldu mu, yok…

Hande Sümertaş uzun yıllardır bu işte çalışıyor.

Hadi birisi bu kız bana bilgi vardı desin…

Bülent Bayraktar… Bir bilim adamı…

Bizim bunları size vereceğimiz mi zannettiniz.

Onlar oyuncuların bir çok işlerini hallediyorlar.

Ahlakları gereği hiçbir şeyi sızdırmazlar…

Onları şikayet ettiler, bizleri tuzağa düşürdüler. Biz hata yapmış olabiliriz, bir hata yaptıysak özür dileriz.

Ne oldu da karşılaştığımız insanlarla, ne oldu da burada oldu?..

Yoksa evladımız yerine koyduğumuz bu sporcularımızın onların iyi olması ışında başka ne düşündük ki!..

Ancak bakınız…

Olay Bilal Meşe olayı değildir…

Olayı gazetecilerin uçağa alınma meselesi de değildir.

Ben aldım uçağa…

1070 kilometre yol var. Eğer bizim uçakla gelmezlerse saatlerce sahura kadar direksiyon sallayacaklar dediler.

Peki o zaman arkadaşlarımız bizle gelebilir dedim.

Biz UEFA şampiyonasına giderken de bütün genel yayın yönetmenleriyle gittik.

Yarın olursa yine alırım.

Gazeteler ayrıca ücretini de ödüyor.

Primden sebepmiş gibi bahsedildi ama çeşitli sıkıntılar oldu orada…
Prim bir araçtı sadece… Kimi formsuz, kimi başka sebeplerden

Kimsenin etrafında dönmüyor dünya… Benim de dönmüyor, başkalarının da!..

İlk maç Kosova mı, çağrılan!..

O günden bu yana her şey mutlu mesut değil miydi?..

Ben Milli Takıma aldım, gönlüme almadım.

İçime sinmese de ben kendi çocuklarıma da başka bir hak daha veriyorum.

Affettim, böyle yaptım. Bir hak verdim”

Arda Turan, prim ile ilgili Fatih Terim ile görüştü mü?

Birçok defa görüşmeler olmuş. Bu çok üzerinde durulacak bir şey değil. Arda Turan takım kaptanıdır. Arkadaşlarının ne alıp almayacağını takip etmiştir.

"Benim adresim belli"

Arda Turan'ın yaptığı davranışı üzerime almadım. Ben buradayım. Öyle bir kamuoyu da yok. Bana söylenen şu, 'sizi buraya aldıranın hadi neyse' demiş şeklinde oldu. Benim yerim adresim belli. Olay iki sıra arkamda değil. Baya bir mesafe var. İnce bir ses geliyor, hocam biz bakarız dediler. Bende oturdum maç seyrediyorum. Uçaktan inince bana anlatıldı. Bende üzerine yatın, sabah hallederiz dedim.

Bir sorunu varsa gelecek yüzüme söyleyecek! Kimin bir sıkıntısı varsa yüzüme söyleyecek. Yüzüme söyleyebiliyorsa söylesin, buyursun. Milli Takıma geri gelmek için herhangi bir pazarlık yapılmamıştır.

'İçime sinmeyerek aldım'  

 "Bana telefonda ya da yüzüme kimse bunu diyebilir mi? "Bunları bunları gönderirsen milli takıma gelirim" diye... Bir kısmı formsuzluk, bir kısmı oradaki olaylara müdahale etmedikleri için.. Gönlümün kırık olduğunu ifade etmeyeyim mi? İçime sinmeyerek aldım dedim, daha ne diyeyim! İnsan sevdiği kişilerden beklemediği hareketler görürse üzülür."

'Milli Takım herkese açık'

"Milli Takım herkese açık. Ben olduğum sürece kimse forma giyemez gibi iddialı sözler söylemeyi sevmiyorum. Volkan Demirel de milli takım forması giyebilir. Volkan Babacan şu anda iyi bir durumda. İyi de oynuyor. Ben hak yememeye çalışarak seçiyorum milli takımı. Öyle de devam edeceğim. Burak'ın primini ben yazmadım bu bir. İkincisi arkadaşlarımız primleri hesaplarken yüzdelere göre hesaplamışlardır."

'Prim konusunda kasıt yoktur'

"Prim konusunda bir kasıt yoktur. Ne olursa olsun prim listesinin sızması ve benim kontratımın sızması ayıptır! Sanki ben gayrimeşru çalışıyormuşum gibi kontratımı yayınlıyorlar "Buldum" falan diyerek... Bu çok ayıp... Burak benden gelip prim istemedi. Arda, Burak'ın hakkını ararken sesi biraz fazla yükseldi. Sesini yükseltmemesini söyledim. Bilal Meşe olayını çok net görseydim, oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim." 

Bence yanlış yönlendirildiler'

"Sadece ben değil, Yıldırım Demirören ve TFF üzerinden de burayı karıştırmak isteyenler var. Bu çok net! Dünyanın en büyük oyuncusu olabilirsiniz. Ama sonuçta oyuncusunuz ve ona göre davranmak zorundasınız! Ben Arda ve diğer oyuncuların yanlış yönlendirildiklerini düşünüyorum." 

'Arda güzel bir metin hazırlamıştı'

"Belki içimizdekilerin dışarıdan müttefikleri vardır! Arda Turan'ın milli takımdan nasıl çıkarıldığını bilmeyen mi var? Arda milli takımı bırakmadı mı? Bana alacak mısın diyorsunuz.  Bu yapılanın karşılığı kırmızı karttır ve sahada kalamazsın. Ama önümüzdeki günleri kurtarabiliriz dedim Arda'ya.Çok da güzel bir metin hazırlandı. Ama sonra son anda vazgeçmiş Arda. Basın toplantısı yapmasını da biz istemiştik zaten."

'Ben kırgınım'

"Ben açıkça söylüyorum. Kırgınım diyorum. 4 defa demişim işte, demek ki kırılmışım. Yıldırım Demirören'le benim görüşlerim farklı olabilir. Ama geldiğimden beri birbirimize yakın ve tutkun duruyoruz. Sorun yok. Arkadaşlar, sözleşmem var. Gençlere güveniyorum. Ben buradayım! Volkan Babacan'la ilgili ben de duydum. Benim ne hakemlerle, ne kurullarla bir ilişkim olmaz! Yok ben az ceza alsın demişim. Yaptığını tasvip etmediğimi Volkan Babacan'a da söyledim. Ama her olayı aynı tutmamak lazım." Sorun bizim oyuncularla, oyuncuların bizimle olan iletişimde değil; sorun dışardakilerin oyuncularla iletişiminde!"

'Bu işin mühendisi onlardır'

"Kim bu süreçte en çok bağırıp eleştirdiyse bu işi başlatan onlardır. Kimin beklentisi varsa, bu işin mühendisi onlardır!" Caner'in uçakta dediği doğru bir şey değil ama arkadaşını korumak için söylemiştir. Sinkaflı bir şey söylememiş sonuçta.Burak da geldi, hocam ne yapmam lazım dedi, onu da konuştuk. Hiçbir kamp, hiçbir takım, hiçbir organizasyon sorunsuz, kavgasız olmaz. Biz neler yaşadık arkadaşlar.Eski oyuncularımızı [Tümer, Tuncay, Nihat] almak, teoride iyi bir fikirdi, ama pratikte istediğimizi alamadık."

  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfatih terim