UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: KATARLI KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyap Erdoğan, "Bıktık biz bu kavgalardan, Müslümanın Müslümanı kırmasından bıktık. Katar'ın teröre destek verdiğine ben şahit olmadım. Biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.

ERDOĞAN: KATARLI KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!..

 

"Bizler bugüne kadar hep kararlı yürüdük ama  planlı yürüdük. Bundan sonra da hem kararlı hem planlı yürüyeceğiz ve bizler bu  planlamalarımızı başarılı bir şekilde yapacak belli bir sürede çalışan bir parti  değil, tam aksine sürekli çalışan, devamlılık arz eden çalışmalarla inşallah  İstanbul'umuzu 16 Nisan'da olduğu gibi değil, biz onun çok çok fevkinde bir  netice ile buluşturmamız lazım. Çünkü bize 50'nin altında oranlar yakışmaz.  İstanbul 50'nin çok çok üstünde oranlarla Türkiye'nin kaderini değiştirecek  ilimizdir, buna inanıyorum."

METAL ESKİMESİ VAR

"2019'a kadar olan yol haritamızı hep beraber  çıkaracağız. Şu anda yapacağımız çalışmalarla inşallah 2017'nin sonuna kadar ana  kademeler, yani il teşkilatlarımızın, ilçe teşkilatlarımızın, bunun yanında  Türkiye geneline hitap ediyorum şu anda, belde teşkilatlarımızın ki, 5 binin  üzerinde, onların de seçimlerini yapmak suretiyle bir hücre yenilenmesini  sağlamamız lazım. Çünkü bir metal eskimesi var, bunu atmamız lazım. Bunu  başardığımız andan itibaren de yoğun bir çalışmayla 2019'a farklı girmemiz lazım.  'Nasıl olsa olur.' Biz öyle bakmayacağız. Biz büyük düşüneceğiz ve hedefe de öyle  yürüyeceğiz."

REHAVET UYARISI

"Bu çalışmalarda rehavet bize yakışmaz. Bizi şu  anda taklit edenler mesafe alıyor, onun için taklit edilen olmak güzel de ama  taklit edilen için asla. Onun için çok çalışacağız. Zira önümüzde çok zorlu bir  süreç var. 2019 seçimleri ülkemizin geleceği ve kazanımlarımızın korunması  açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bu kritik dönemi en iyi hasar tespitimizi  yaptıktan sonra eksikliklerimi tamamlayarak yolumuza devam etmeliyiz."

KATAR AÇIKLAMALARI

"Üzülerek ifade ediyorum; son günlerde Körfez  bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların ramazan  sevincine gölge düşürmüştür. İslam dünyasının birçok sorunla, sıkıntıyla  boğuştuğu bir dönemde buna yenilerinin eklenmesi yanlıştır. Bölgemizin geleceğine  dair planların, kirli hesapların devreye alındığı bir süreçte enerjimizi kendi iç  meselelerimizde tüketmek, kıt kaynaklarımızı boşa harcamak asla doğru değildir.  Şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Buradan tüm Körfez'deki  kardeşlerime sesleniyorum; Liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum, kardeş  kavgasının kazananı olmaz, iftiralarla bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın  kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve gözyaşından  beslenen odaklar olacaktır."

TILLERSON'UN AMBORGOYU HAFİFLETİN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

"Bu akşam Amerikan Dışişleri Bakanı bir  açıklama yaptı, Tillerson... Özellikle süreci hafifletmek gibi, bu ambargoyu  düşürmek gibi... Böyle bir açıklaması oldu. Ben diyorum ki bu tamamen  kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı. Özellikle Suudi yönetimine bir  ricam var: Siz körfezin en büyüğüsünüz, en güçlüsüsünüz, biz size hadimü'l  haremeyn iş-şerifeyn dedik. Siz düşmanlıkları değil, özellikle siz orada  kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi  Arabistan'a da hadimü'l-haremeyn iş- şerifeyn olarak yakışır diyorum, bunu  yapması lazım ve bunu da bekliyoruz. Bu da bizim hakkımızdır."

DÖRT ÜLKENİN LİSTESİNE TEPKİ?

"Her gün yeni bir haber... Katar'da çeşitli  hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz  böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar'ın bugüne  kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım."

"Savunma sanayiyle ilgili biz Katar'la  anlaşmayı bugün yapmadık ki, Katar'la bizim bu anlaşmayı yapmamız 2-3 yıllık bir  süreçtir ve o günden bugüne Parlamento'muzdan bunu yeni geçirme durumunda kaldık.  Şimdi ben sesleniyorum Körfez'deki dostlarımıza, Amerika'nın Katar'daki üssü sizi  niye rahatsız etmiyor? Orada başka ülkelerin üsleri de var onlar sizi niye  rahatsız etmiyor?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  KATAR