UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENİZ SEKİ DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİTTİ!..

Deniz Seki, hapishaneden çıktıktan üç gün sonra denetimli serbestlik müdürlüğüne uğradı. Seki, kendisine tebliğ edilen günün ardından haftanın bir günü imza vermeye gidecek.

DENİZ SEKİ DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİTTİ!..

Şarkıcı Deniz Seki, geride bıraktığımız gün 2.5 yıl yattığı Bakırköy cezaevinden serbest bırakılmıştı. İlk olarak ailesi ve yakın dostlarıyla hasret gideren Deniz Seki, dün de basının karşısına çıkmış ve muhabirlerin sorularını yanıtlamıştı. Deniz Seki’nin son durağı ise İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü oldu. Menajeri ve avukatıyla birlikte müdürlüğe giden Seki, hapishaneden salıverilmesini sağlayan denetimli serbestlik gereği bu işlemi gerçekleştirdi. Deniz Seki’nin menajeri bu, yasal yükümlülük gereği İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirdiklerini, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün gün belirleyeceğini ve haftanın o günü Seki’nin gidip, imza vereceğini söyledi.

DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR?

Denetimli serbestlik, kişilerin cezalarını sosyal hayat içerisinde çekmelerine fırsat tanıyan bir ceza hukuku kurumudur. Suç işlemiş olan kişilerin denetimli serbestlik ile sosyal hayattaki yaşamları gözlemlenmektedir. Kişilerin aileleri ile iletişim halinde olmaları ve dış dünyadan kopmamaları amacıyla denetimli serbestlik yasası çıkarılmıştır. Hükümlüler cezaevlerinde cezalarını çekerken, koşullu salıverilmelerine belirli bir süre kalınca, tahliyeleri gerçekleştirilir ve sosyal hayata uyum sağlamaları kolaylaştırılır.

DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR?

Denetimli serbestlik yasası olarak bilinen yasa, esasen 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu'nun 105/A maddesiyle getirilen düzenlemeleri ifade etmektedir. 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu'na eklenmiş olan bir ilave ile çok sayıda kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesine sebebiyet verdiği için bu yasaya denetimli serbestlik yasası denilmektedir.

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI NASIL UYGULANIR?

Kişilerin ceza miktarları ne olursa olsun, denetimli serbestlik yasasından yararlanabilmeleri için cezaevine girmiş olmaları gerekmektedir. Cezası ne olursa olsun, iyi halinin tespiti sebebiyle her hükümlü cezaevine girmek zorundadır. Hükümlünün cezaevine girmesinin ardından cezaevi idaresi tarafından hükümlünün iyi halli olduğuna karar verilir ve bu doğrultuda rapor hazırlanır ise hükümlü denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tah

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeniz seki  denetimli serbestlik