UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SANDIKTAN ÇIKARDIĞI YÜZÜK AŞKIN NUR YENGİ’YE YARAMADI!

Geçtiğimiz günlerde,Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” albümden Tarkan ve Sezen Aksu’nun muhteşem düeti “Ceylan” ve Serkan Kaya’nın Sezen Aksu imzalı “Bi Cacık Olmaz” şarkısı ilk kez Uçankuş Tv’de yayınlanmış, dinleyenlerden tam not almıştı.

SANDIKTAN ÇIKARDIĞI YÜZÜK AŞKIN NUR YENGİ’YE YARAMADI!

Adı üstünde “Alakasız Şarkılar”, albümde birçok ünlü isim Gaga’nın seçtiği şarkıları, kendi farklarını da şarkılara katarak yorumladı. Albüm son zamanlarda yapılan proje albümler içerisinde en iyi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, albümde yer alan Aşkın Nur Yengi’nin yorumladığı “Hayatı Tesbih Yapmışım” şarkısı bir anda albümün seyrini değiştirdi. Bununla da kalmadı Aşkın Nur Yengi gibi yılların sanatçısını hayranlarının ve şarkıyı merak edenlerin gözünde tepe taklak etti.

ALBÜMÜN EN ÇOK MERAK EDİLENLERİ ARASINDAYDI

Ve şarkı yayınlandı…

Yengi'nin yorumu albümün en kötü yorumu olmuş diyebilirim ve bu konuda yalnız olmadığımdan da eminim.

Yengi , şarkıyı söylemiyor şarkı Yengi’yi diline dolamış iniş çıkış provası yapıyor. Aralarda yaptığı gırtlak taklit gibi durup şarkıyı ve Aşkın Nur Yengi’yi  itici hale getiriyor.

Tarzı olmaya bilir, Alakasız Şarkılar’ın çıkış noktası da o zaten. Kendi gibi söyleseydi şarkı çok güzel olabilirdi. Ama OL-MA-MIŞ

Örneğin; Aynı albümde yer alan Serkan Kaya “Bi Cacık Olmaz” şarkısını kendi tazını katarak yorumlamış ve çokta güzel olmuş.

Tarz farkıysa bu da tarz farkı, “ama o şarkı daha önce kimse tarafından söylenmedi”  o da olabilir,  eğer kötü yorumlamanın üstünü örteceksek her şey söylenebilir.

Tüm merakım, tüm beklentim boşa çıktı ve benimle birlikte birçok bekleyen de boşa düştü.

Yani o kadar büyük isim arasında o kadar iyi yorumlar arasında ufak bir pürüz bile dikkatlerden kaçmayacakken, Aşkın Nur Yengi ve Gaga’nın neden böyle bir yorum yaptığını anlamış değilim.

Son zamanlarda özel hayatındaki gelişmeleri düşündüğümüzde yüzükten sonra seste düşüş yaşadı Yengi.

Kötü yorum, iyi düzenleme olan “Hayatı Tesbih Yapmışım” Aşkın Nur Yengi’nin arabesk tarzda şarkı söyleme taklidini albümün geneline yaymaz umuduyla diğer şarkıların merakıyla, beklemedeyiz, diyorum ve Ferman Toprak’tan “Hayatı Tesbih Yapmışım” şarkısını beklentisi boşa çıkan tüm dinleyenlere armağan ediyorum.


İBRAHİM KARAKUŞ

ibrahimkarakus351@gmail.com

UÇANKUŞ

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13