UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT O ÇAYLAR HAŞERE BARINDIRIYOR KİMYASAL İLAÇ VAR!..

UçanKuş TV’de Anılcan Tanrıyar’ın Gece Kuşu programına konuk olan ÇAYTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Sütlüoğlu, “Dünyanın en sağlıklı çayı Türkiye’de üretiliyor” dedi.

DİKKAT O ÇAYLAR HAŞERE BARINDIRIYOR KİMYASAL İLAÇ VAR!..

Kokusuyla, tadıyla, rengiyle bir tutku olan Çay, yüzyıllık tarihiyle her ülkede ayrı bir baş tacı. Ancak ülkemizde üretimi yapılan verimli toprakları, verdiği haz ve sevgisiyle yeri daha da ayrı.  Önceki gün Anılcan Tanrıyar’ın Gece Kuşu programına konuk olan ÇAYTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Sütlüoğlu, 12 ay boyunca çay üretimi yapılan sıcak iklim ülkeleri hakkında önemli bilgiler verdi. Ekvator ve benzeri ülkelerde yapılan çay yetiştiriciliğinde çay yapraklarının kimyasal ilaca maruz kaldığını bildiren Sütlüoğlu, “ Sıcak iklim ülkelerinde çayun yetiştiği topraklar haşerelerle doluyor. Üreticiler haşareleri yok etmek için kimyasal böcek ilaçları kullanıyor.” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN SAĞLIKLI ÇAYI TÜRKİYE’DE YETİŞİYOR

İklim özellikleri itibariyle Çay, ülkemizde sadece Mayıs ve Ekim aylarında yetiştiriliyor. Karadeniz’in bol yağış alan Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun gibi şehirlerinde yetişen çay yaprakları, kışın kar yağışıyla da bereketlendiği için hiçbir şekilde haşareye uğramıyor. Dolayısıyla her haliyle doğal bir üretim gerçekleşiyor. Yavuz Sütlüoğlu kar yağışının olduğu yerde haşare olmaz diyerek, “Dünyanın en sağlıklı çayının Türkiye’de yetiştiğini” ifade etti.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇAYTAŞ