UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNCİRLİK'TE HAVA HAREKETLİLİĞİ! 2 HAWK FÜZESİ DAHA YERLEŞTİRİLDİ

Almanya’nın askerlerini çekme kararı aldığı Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında askeri hava hareketliliği yaşandı. İncirlik Üssü çevresine, 2 Hawk füzesi daha eklenerek güvenlik tedbiri arttırıldı. Suriye'den gelecek olası bir saldırıya karşı da İspanyollara ait olan Patriot Hava Savunma Sistemi aktif olarak tutuluyor.

İNCİRLİK'TE HAVA HAREKETLİLİĞİ! 2 HAWK FÜZESİ DAHA YERLEŞTİRİLDİ

Merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki hava üssünde, İnsansız  Hava Araçları'nın (İHA), helikopterlerin, savaş ve kargo uçaklarının iniş kalkış yaptığı görüldü.

Almanya, milletvekillerinin İncirlik’teki Alman askerlerine ziyaretini  uygun bulmayan Türkiye’den askerlerini çekme konusunu gündeme getirmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında toplanan Bakanlar  Kurulu, terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında İncirlik’te bulunan  askerlerinin durumunu ele almıştı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de  toplantının ardından yaptığı açıklamada, Tornado keşif uçakları ve bir yakıt  ikmal uçağının da yer aldığı yaklaşık 260 kişilik Alman askeri birliğinin  İncirlik'ten Ürdün'e taşınması önerisinin kabul edildiğini bildirmişti.

İNCİRLİK'TE YENİ FÜZELERLE GÜVENLİK ARTTIRILDI

Almanya'nın  savaş uçakları ve 200 askerini çekmek üzere olduğu Adana'daki İncirlik Üssü çevresine, 2 Hawk füzesi daha eklenerek güvenlik tedbiri arttırıldı. Üssün doğu tarafında bulunan dikenli tellerinin bulunduğu yerlere yerleştirilen 2 Hawk füzesi ile de güvenlik arttırıldı. Suriye'den gelecek olası bir saldırıya karşı da İncirlik Üssü içindeki İspanyollara ait olan Patriot Hava Savunma Sistemi aktif olarak tutuluyor.

Bu arada İncirlik Üssü'nde, terör olaylarında dikkatli olunması için geçen 2 yıl verilen, `Charlie Alarmı` da (sarı alarm) devam ediyor.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİNCİRLİK