UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! PARİS'TE ALARM!..

Fransa'nın başkenti Paris bir kez daha saldırı korkusu yaşadı, bir şüpheli ünlü Notre Dame Katedrali yakınlarında polise çekiçle saldırdı. Polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Olayın duyulmasıyla polis insanlardan katedral etrafından uzak durmasını istedi.

SON DAKİKA! PARİS'TE ALARM!..

Fransa'nın başkenti Paris'te bir saldırgan elinde çekiçle polisi hedef aldı, kent bir anda alarm durumuna geçti. Reuters haber ajansının 'acil' koduyla duyurduğu gelişmeye göre, çekiçli saldırgan vurularak yakalandı.

Ünlü Notre Dame Katedrali'nin dışında polise saldıran şüphelinin yaralı ele geçirildiği bildiriliyor.

Söz konusu bölge, Paris'in en çok turist çeken popüler noktalarından biri. Olayın duyulması üzerine, polis attığı Twitter mesajıyla insanlardan katedral çevresinden uzaklaşmalarını istedi.

 Paris'teki son terör saldırısı, Nisan ayında gerçekleşmişti. Ünlü Champs Elysees'te silahla vurulan bir polis yaşamını yitirmiş, saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Başkent Paris'te bir önceki olay yeri ise, en yoğun tren garı Kuzey Garı (Gare du Nord) olmuştu. Polisin aradığı üç şüphelinin bir trenle gara geldiği öğrenilince yüzlerce insan anında binadan çıkarılmış, silahlı polislerin kuşattığı gardaki yolcular panik yaşamıştı.

Fransa, 2012 yılından bu yana terör saldırılarının hedefinde ancak asıl saldırı dalgası 2015 yılında ülkeyi sarstı. Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan baskın ve bir süpermarkete gerçekleşen saldırıyla başlayan terörde bugüne kadar 230'u aşkın insan can verdi. Ülkede ilan edilen Olağanüstü Hal 15 Temmuz'da sona erecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERparis