UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MÜSİAD GENEL KURULU'NDA KONUŞAN ERDOĞAN: EĞER TACİZ OLURSA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD genel Kurulu'nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasında "Suriye'nin kuzeyinden bir taciz olursa kimseye sormadaan adım atarız" dedi.

MÜSİAD GENEL KURULU'NDA KONUŞAN ERDOĞAN: EĞER TACİZ OLURSA...

Erdoğan ekonomi ile ilgili olarak "2017 yılı ekonomide sıçrama yılı olacak" dedi

Erdoğan, konuşmasına  "Bugünkü genel kurulda genel başkanlığa aday olan Abdurrahman Kağan kardeşimi şimdiden tebrik ediyorum" diyerek başladı

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili  seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis  ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye, koalisyon  dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden  kapısında buldu. 'Koalisyon da olur' diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek  ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde  edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine  cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık."

SURİYE'NİN KUZEY'İNDEN BİR TACİZ OLURSA ADIM ATARIZ

"Gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız  görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta, bir yerde izleme  noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu anda. Rakka'da DEAŞ terör örgütü  var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem  ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Biz  kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok,  'Peki halledeceksen buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi  istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak  olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz,  kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik,  adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız' dedik."

"SIRADA OLANLAR VAR ONLARA DA GİRECEĞİZ"

Güya bu yaz aylarında büyük eylem hazırlığında olan terör örgütüne saklandıkları dağları dar ediyoruz. İnlerine gireceğiz demiştik ya, ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik, giriyoruz. Sırada olanlar var, onlara da gireceğiz.

"KATO DAĞI'NDA AYDOĞAN PAŞAMIZLA GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Bu operasyonları yürüten kardeşlerimizden bir tanesi Aydoğan Aydın Paşamızdı. Gerçekten attığı adımlarla, kararlılığıyla Aydoğan Aydın Paşa buralara son tümgeneralliğinde hazırlanmış değil. Buralara ta üsteğmenliğinden itibaren hazırlanmış. Elime bir şiiri geçti. Bir hafta önce kendisiyle Kato dağlarının tepesinde Süleyman Soylu Bey'le çıkmışlardı. Oradan Süleyman Bey beni aradı ve orada Aydoğan Paşa'ya telefonu verdi. Bana dedi ki; "Sadece burada değil tüm Türkiye bu teröristlerden temizlenecek."

GEZİ OLAYLARI İÇİN KILIÇDAROĞLU'NUN TWEET'İ

Gezi olaylarının 4. yıldönümü ve biliyorsunuz. "Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. 'Dördüncü yıl dönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum.' diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır?"

Zaten 15 Temmzu'da da kaçaklardansın. 7 Ağustos'ta bizim buluşmamıza gelmen bir vesileydi. Önce gelemeyeceğini söyledin. Sonra baskı geldi ondan sonra gelmeye karar verdin. Bunlarda barış, birlik, beraberlik böyle bir dert yok. Şimdi yaptıkları çalışma bölücü terör örgütünün de arkasında durduğu örgütlerle iş birliği yapma gayretindeler. Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar. CHP'li vekillerde onlarla beraber... Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

GEZİ VE FETÖ'YE RAĞMEN YÜZDE 8.5 BÜYÜDÜK

"İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak." Gezi ve FETÖ'ye rağmen  yüzde 8.5 büyüme sağladık.

"Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan
 güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Buradan MÜSİAD üyeleri başta olmak üzere tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; Ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağız."

Ülkemizi seviyorsak gün yatırım günüdür. terör dediler kontrol altına aldık. Darbe dediler hesabını sorduk. Siyasi istikrar dendi. hallettik. "İş adamlarımıza diyoruz ki tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın."

Ohal var diyorlar. OHAL yatırımcıların önünü mü kesiyor. OHAL sadece terörle mücadele için var. OHA terörist olmayanlar için yok hükmündedir.

Ohal'e karşı çıkanlar kim Batı. Devletimizi yıkmaya çalışmışlar. Batı bizi akıl veriyor...

Hindistan'la ortak diziler filmler yapmayı planlıyoruz. Holywood var Hindistan'ın da kendine özgü Bolywood var. Mutabık kaldık. Kültür Bakanlığı ile konuştuk. Biz de bir çalışma yapıyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN