UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİNİK EYLÜL’ÜN OTOPSİSİNDE KAHREDEN DETAY!

6 yaşındaki Eylül U.'nun yapılan ilk otopside tecavüz bulgularına rastlandı.

MİNİK EYLÜL’ÜN OTOPSİSİNDE KAHREDEN DETAY!

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde sokakta oynarken kaybolan ve dün cesedi bulunan 6 yaşındaki Eylül U.'nun yapılan ilk otopside tecavüz bulgularına rastlandı. Minik Eylül'ü tecavüz ettikten sonra boğup öldüren ve cesedini bavul içinde inşaata atan şüpheli Murat Şahin Akyüz katıldığı arama çalışmalarında jandarmalara, "Motosiklet üzerinde bana benzeyen bir kişi bavulla buradan geçip inşaata bavul bıraktı" sözleri ele verdi. Eylül'ün cesedinin bulunmasının ardından gözaltına alınan Murat Şahin Akyüz suçunu itiraf etti ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

 MİNİK EYLÜL'ÜN OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI

Dün sabah ekipler,  ailesinin evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, deprem sonrası terk edilmiş bir inşaatta, bavul içinde Eylül'ün cesedini buldu. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından minik Eylül'ün cesedi, Çınarcık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin saptanması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yürütülen soruşturma sonucu uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen Murat Şahin Akyüz, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. İşsiz olan ve mahalleliyle birlikte Eylül'ü arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıkan ve suçunu itiraf eden Murat Şahin Akyüz. tutuklanarak, can güvenliği nedeniyle Kocaeli cezaevine gönderildi.Aile ve yakınları aynı mahallede bulunan Murat Şahin Akyüz'ün ailesinin oturduğu eve saldırmak istedi. Geniş güvenlik önlemi alan jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle engelledi.

 TECAVÜZ BULGULARINA RASTLANDI

Yürütülen soruşturma sonucu korkunç cinayetlerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Katil zanlısı Murat Şahin Akyüz'ün Eylül U.'yu öldürdükten sonra gece ve gündüz arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Yetkililer, "Arama çalışmaları sırasında şüpheli, dikkat çeken garip hareketler yapıyordu. Bir ara, 'dün buradan arkasında bavul bulunan bir motosiklet geçti. Sürücüsü bana benziyordu. Bavulu binaya atıp gitti' dedi. Bunun üzerine binada yapılan aramada ceset bulundu. Kendisi de gözaltına alındı" dedi.

Bu arada, Murat Şahin Akyüz'ün talihsiz kız çocuğunu bir başka yerde öldürdüğünü sonra bavula koyduğunu belirten yetkililer,  "Eylül'ü elleriyle boğazını sıkıp öldürmüş. Yapılan ilk incelemede maalesef tecavüz bulguları var. Bunların kesin sonucu otopsinin ardından ortaya çıkacak" diye konuştu.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE KALIYOR

Öte yandan, dün olayın ortaya çıkmasından sonra katil zanlısı Murat Şahin Akyüz'ün evinde yapılan aramada, kullanılmış külotunun bulunduğu ve incelemeye alındığı öğrenildi.

Dün tutuklandıktan sonra Kocaeli Cezaevi'ne konulan Murat Şahin Akyüz'ün burada da can güvenliği nedeniyle geceyi tek kişilik hücrede geçirdiği öğrenildi. Öldürülmekten korkan Murat Şahin Akyüz'ün infaz koruma memurlarına, "bana bir şey yaparlar mı?" diye sorduğu öğrenildi.

 KAYMAKAM AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Jandarma, öldürülen Eylül U.'nun evine yakın olan Murat Şahin Akyüz'ün evine yapılacak saldırıyı önlemek için gece boyunca önlem alırken, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise dün ve bugün U. Ailesi'nin evine gidip taziye ziyaretinde bulunup başsağlığı diledi.

Bu arada 4 kardeşi olan cinayet zanlısı Murat Şahin Akyüz'ün 3 kız kardeşinin evli olduğu, babasının ilçede oto tamirciliği yaptığı, annesinin ise 1.5 aydır hastanede yatarak tedavi gördüğü belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEREYLÜL  TECAVÜZ