UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PUTİN İLAN ETTİ! TEDARİK ETMEYE HAZIRIZ!..

Rusya lideri, Moskova'nın Türkiye ile uzun süredir pazarlık yapılan füze satışı için hazır olduğunu söyledi.

PUTİN İLAN ETTİ! TEDARİK ETMEYE HAZIRIZ!..

Türkiye ve Rusya arasında aylardır devam eden füze pazarlığında sona gelinmiş gibi görünüyor. Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesinin Ankara'ya S-400 füze savunma sistemini tedarik etmeye hazır olduğunu söyledi.

St. Petersburg'da konuşan Putin, füze satışı için ilerleme kaydedildiğini aktardı.

Ankara'dan daha önce yapılan açıklamalarda, füzelerin alınması için son adımların atıldığı birçok kez belirtildi.

Putin ise, gün içinde daha önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Soçi'deki son buluşmalarında S-400'leri masaya yatırdıklarını vurguladı. Rus lider, "Bu sistemlerin etkili olduğunu hem Rus hem de Türk askeri yetkilileri biliyor" diye konuştu.

İç savaş ülkesi Suriye'de ateşkesi sağlayan Türkiye ve Rusya, Ağustos 2016'da açılan yeni sayfada ilişkilerini geliştiriyor. Rusya lideri Putin, bugün daha önce yaptğı açıklamada "Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi" ifadesini kullandı.

Nato üyesi Türkiye, Rusya'dan füze alarak kendi adına bir ilke imza atacak. Nato üyesi olan Yunanistan da, asıl alıcısı Kıbrıslı Rumlardan temin ettiği eski S-300 sistemini kullanıyor. Diğer ülkelerle birlikte İsrail jetleri Atina ile ortak askeri tatbikatlarda Yunan savunma sistemine karşı savaş oyunları gerçekleştirdi. Türkiye de bunu yapan ülkelerden biri.

Rus televizyon kanalı RBK, Mayıs ayı başında S-400 hava savunma sistemi bataryalarının 500 milyon dolara satılabileceğini duyurmuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  putin