UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'GECE GÖLGENİN RAHATINA BAK' YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Bu yılın en popüler şarkıları arasında yer alan 'Gece Gölgenin Rahatına Bak', telif hakkı nedeniyle YouTube'dan kaldırıldı. Sadece YouTube'da 240 milyonun üzerinde izlenen videonun kaldırılması üzerine Çağatay Akman'dan açıklama geldi.

'GECE GÖLGENİN RAHATINA BAK' YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Genç şarkıcı Çağatay Akman’ın ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısı, şüphesiz Türkiye’de bu yıla damga vuran şarkılar arasında yer alıyor. Özellikle sosyal medyada popülerleşen ve sonrasında radyolarda yankılanmaya başlayan bu şarkı, birçok kişinin de diline dolanmıştı. Şarkının popülerliği her geçen gün arttı ve yayıncı şirketin resmi Youtube hesabında toplamda 240 milyon görüntülenmeye ulaştı.

Fakat YouTube ani bir kararla teliften dolayı videoyu yayından kaldırdı. Bildiğimiz üzere söz konusu şarkı, ANNA RF isimli grubun Jump isimli şarkısından alıntı yapılmakla suçlanıyordu. İşte YouTube bu konuda yapılan itirazları dikkate aldı ve Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısını yayından kaldırdı.

Gelişmeler üzerine genç şarkıcı Instagram hesabı üzerinden açıklama yaptı ve Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının 1 gün içinde yeniden YouTube’da olacağını iddia etti.

Yapımcı firmadan açıklama geldi.

 

"31.05.2017 Tarihinde 2645 Records Youtube Kanalında yayınlanan Çağatay Akman tarafından seslendirilen 'Gecce Gölgenin Rahatına Bak' şarkısı ile ilgili, şarkının çalıntı olduğuna dair haberler basında yer alması sonucunda, bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir.

'Gecce Gölgenin Rahatına Bak' şarkısında kullanılan nağme, 1994 yılında Mehmet Ali Sezer tarafından yapılan 'Herşeyim Oldun' şarkısına aittir.

Anna RF Grubu, 2011 Yılında Mehmet Ali Sezer'e ait olan bu melodiyi, 'Jump' adlı şarkısında Mehmet Ali Sezer'den izin almadan kullanmıştır.

Şirketimiz, Mehmet Ali Sezer'den şarkının telif haklarını ödeyerek kullanım izni almıştır.

Kısaca, şarkının Anna RF Grubuna ait olduğu tümüyle asılsızdır.

Şarkının melodi kısmının telifi Mehmet Ali Sezer'e aittir ve Kültür Bakanlığı kayıtlarında, 1994 yılında tescil edilmiştir.Anna RF Grubu, İsrailli bir gruptur ve şarkılarına bakıldığında ağırlıklı olarak Türk ve Orta Doğu motiflerinden beslenmektedir.

Kaldı ki, Çağatay Akman'ın seslendirdiği 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısı toplamda linkleriyle beraber 280 milyonu geçen biz izlenmeye sahiptir. Anna RF'in esinlenerek yaptığı şarkı ise, 750 bin izlenmeden, Çağatay Akman'ın şarkısı yayınlandıktan sonra 1,5 Milyon izlenmeye gelmiştir.

Klibin Youtube kanalımızdan kaldırılması konusu ise, sahte bir Anna RF hesabından yapılan şikayetin, YouTube otomatik sistemi tarafından engellenmesi sonucunu doğurmuştur.

Daha önce de şirketimizin İyi Müzik adlı kanalı için de aynı kişi tarafından benzer bir hareket tarzına girilmiş, çözüm kısa sürede sağlanmış ve klip YouTube tarafından yayına alınmıştır.

Değerli basınımızı bu vesileyle bilgilendirmek ve gereksiz spekülasyonlara meydan vermemek için bu açıklamayı yapıyoruz.Konuyla ilgili kırıcı, incitici, yanıltıcı haber ve yorumlardan, tarafımızdan bilgi almadan yapılan haberlerden dolayı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı hatırlatmak isteriz.

Bu arada, 9 Haziran'da yeni şarkısı 'Sensin benim En Derin Kuyum'da da Almanya'da yaşayan ve yüksek popülerliğe sahip Muhabbet'in de bilinen bir melodisini kullandığımızı bu bu vesileyle açıklayalım. Açıklayalım ki, genç bir Türk'ün yakaladığı başarıyı hazmedemeyenlerin daha sonra söyleyecekleri bir söz olmasın."

Saygılarımızla

Abdullah Özdoğan

2645 Records & 2645 İstanbul

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇAĞATAY AKMAN