UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZEYTİNLİKLERİN İMARA AÇILMASI’NDA SON NOKTA!..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, zeytinliklerin imara açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

ZEYTİNLİKLERİN İMARA AÇILMASI’NDA SON NOKTA!..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, zeytinliklerin imara açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"ZEYTİNLİKLERİN İMARA AÇILMASI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Zeytinlik alanlarla ilgili Sanayi Bakanlığımız bünyesinde kapsamlı bir yasal düzenleme içerisinde maddeli bir düzenleme var" diyen Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarım Bakanlığı olarak biz çok net tavrımızı sayın bakanla paylaştık ve o çerçevede komisyondan geçeceği ümidi içerisindeyiz. Zeytin Kurulu kurulması ve Zeytin Kurulunun eğer bir zeytin alanı kamu yararı çerçevesinde ortadan kaldırılacaksa iki misli yeni alanın ve zeytinliğin tahsisi şartıyla bu uygulamanın istisnai olarak yapılabileceği noktasındaki görüşümüze Sayın Bakanımız ve Bakanlar Kurulumuz da katıldılar.

 Komisyondaki tartışmalar, öncesi bir tartışma, komisyon gelişmesi döneminde yani maddelere geçildiği zaman zeytinle ilgili düzenlemenin şekil alacağını, anlattığım şekilde bir noktaya geleceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Kesinlikle imara açılması söz konusu değil, olamaz ama kamu yararı olan bazı hususlar olabilir.

Maden sahası vb. şeyler olabilir. Kişiye, zümreye, şirkete değil kamu yararını içeren bir durum söz konusu olursa burada komisyonun alacağı karar ama mutlaka onu telafi edecek iki misli bir alan tahsisi ile bunun ancak olması söz konusu olacak. Zaten bu kurullar, iller düzeyinde oluşturulacak ve orada da en sağlıklı kararların verileceği inancı içerisindeyiz.

Yaygın bir uygulama burada söz konusu olamaz ama kamu yararı, ihtiyacını dikkate alarak da atılacak adımlara karşı telafisi misliyle gerçekleşecek bir yaklaşımı içerdiğini belirtmek istiyorum."

Bakan Çelik, tarım desteklerine ilişkin de, "Bugün nihai imzalar tamamlanıyor. Geçtiğimiz hafta ilgili bakan arkadaşlarımızla yoğun bir toplantı gerçekleştirdik ve tarım desteklerinde yine üreticimizin yüzünü güldürecek noktada bir anlaşma ve bir uzlaşmaya geldiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün imzalar tamamlanınca Resmi Gazete'de yayımlanacak, hep beraber görmüş olacağız. İnşallah beklediğimizin de üzerinde bir destekleme imkanını elde etmiş olacağız" ifadesini kullandı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERZEYTİNLİKLER