UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'DAN GENÇLERE: KIZIL ELMAMIZ SİZLERE EMANET!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri ağırladı.

ERDOĞAN'DAN GENÇLERE: KIZIL ELMAMIZ SİZLERE EMANET!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de ağırladığı gençlere hitap etti. Erdoğan konuşmasında gelecek hedeflerinden bahsederek,  "Ben ise gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2053 ise sizlere emanettir" dedi.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN SATIR BAŞLARI:

Gençlerimizin enerjisi ve gençlerimizin geleceğe umutla bakan gözleri bana daima mutluluk vermiş, motivasyon kaynağı olmuştur. Unutmayın gençlik döneminde yapılan hiçbir şey boşa gitmez.  Ben ise gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2053 ise sizlere emanettir. 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma misyonunu da sizler taşıyorsunuz.

"GENÇLERE İNANMAMAK GELECEĞİMİZDEN VAZGEÇMEK DEMEKTİR"

Bazılarının yeni nesille ilgili karamsar olduğunu görüyorum. Ben ise gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2053 ise sizlere emanettir. 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma misyonunu da sizler taşıyorsunuz. Gençlere inanmamak, güvenmemek geleceğimizden vazgeçmek demektir.

"PEK ÇOK ENGEL YAŞADIK AMA ZERRE TAVİZ VERMEDİK"

14 yılda 3 kat büyüyen Türkiye'de önümüzdeki 6-7 yıllık dönemde 2 kat daha büyümesinin önünde hiçbir engel yoktur.  2013'ten bu yana her biri tarihi nitelikle pek çok engel yaşadık. Ama yatırımlardan, hedeflerimizden zerre taviz vermedik.  Kararlılığımızın en büyük nedenlerinden biri gençlerimize müreffeh bir ülke bırakma amacıdır. 15 sene önce Türkiye'de milletvekili olma veya seçilme yaşı 30'du. Yani size güvenmiyorlardı. Biz ne yaptık, dedik ki bu yaş 18'e inmeli. Madem seçme yaşı 18'dir, seçilme yaşı neden olmasın. Zor olan seçmek değil, seçilmektir.

"DARBE DEĞİL REFORM YAPACAKSINIZ"

Devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Darbe demiyorum, devrim diyorum. Birileri darbe heveslisidir, biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz Batılıların dediği gibi sessiz devrimdir. 
 "GENÇLERE HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YER VERECEĞİZ"

Pazar günü yapacağımız kongreyle birlikte kendi insiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri şekilde yer vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. Siyasete başladığımdan bu yana beni hiç mahçup etmeyen gençlerimizn kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarını biliyorum.

"KAHRAMANCA MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

19 Mayıs rastgele değildir. Bu başlangıç ardından yeni devletimiz olan Cumhuriyetimizi kurmaya götürmüştür. Samsun'da başlayan 98. Cumhuriyetimizin de 94. yıl dönümü. Daha geriye doğru gidip meseleyi Kut-ul Amare'ye götürmek gerekir.  Özgürlük mücadelemiz farklı görünümler altında Cumhuriyet tarihimiz boyunca da kesintisiz sürmüştür. Terör örgütlerine karşı muhteşem, kahramanca bir mücadele devam ediyor.

"FETÖ ALÇAKLARI, KAHPELERİ..."

Onlarla beraber terör mücadelesini er ya da geç sonlandıracağız. 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimizle bir kez daha gurur duyduk. O şımarık FETÖ alçakları, kahpeleri bugün bu ülkede farklı şeyler yapacaktı. Şimdi napıyorlar hepsi kaçtı. Kimi Yunan'a kaçtı kimi başka yere.  
 ERDOĞAN'DAN GENÇLERE TAVSİYE: OKU, DÜŞÜN, UYGULA, NETİCELENDİR

Gençlerle bir araya geldiğimizde hep aynı tavsiyeyi veriyorum: Oku, düşün, uygula, neticelendir. Mutlaka bir alanda çok iyi uzmanlığınız olacak ama hayatı sadece bununla sınırlı yaşamayacaksınız. Söz sahibi olmadığınız bir yerde arzu ettiğiniz kararların çıkmayacağını unutmayınız. Gençleri tüm alanlarda etkin şekilde yer almaya davet ediyorum. 

"EĞİTİM MAFYALARI TÜREMİŞTİ, HALKIMI SÖMÜRÜYORDU"

28 Şubat mantığı olan 8 yıllık kesintisiz eğitimi kaldırdık, 4+4+4 sistemini getirdik. Soyguncular, eğitim mafyaları türemişti, halkımı sömürüyordu. Çocuğu üniversiteye girsin diye evini, bileziğini satan analar vardı. Bu olamaz!  Artık her ilimizde üniversitemiz var. Çocuklarımız başka şehire gitmek zorunda kalmıyor. Bundan doğan mağduriyetler son buldu. 


"ÇOĞUNUZ BİLMEZSİNİZ AMA..."

Eski Türkiye'de sizin şuanda hayatınızın doğal bir parçası olarak gördüğünüz imkanların hiçbiri bulunmuyordu. Anneleriniz, babalarınız, büyükleriniz o günleri çok iyi bilir. Çoğunuz benim belediye başkanı olduğum dönemi bilmiyorsunuz. O döenmde benim nelerle savaştığını biliyorsunuz. O zamanlar İstanbul'da su yoktu, şimdi İzmir'de olmadığı gibi... Bidonlarla su taşınırdı. İçme suyu için su istasyonları vardı. Çöp dağları almış başını gidiyor, hava kirliliği vardı. Unutmuyorum, gazeteler maske dağıtıyordu zehirlenmeyelim diye. Hamd olsun biz geldik Trakya'dan dağlardan o kar birikintilerini dağları delerek İstanbul'a aktardık. İstanbul'un su sorunun o gün bugündür bitirdik. Çöp dağlarını iki senede yok ettik. İstasyonlar oluşturduk ve o çöplerden bizler geri dönüşüm sağlayalım ve gübre haline dönüştürdük. 
*Kızıl Elma: Türk mitolojisinde Türkler ve de özellikle Oğuz Türkleri için üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşleri simgeleyen bir ifadedir

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı erdoğan