UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'YE SIĞINAN KIZKARDEŞLER SUUDİ ARABİSTAN’A İADE EDİLİRSE!

Ailelerinden şiddet gören iki kız kardeş Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye kaçtı. Polis tarafından yakalanan kızlar korkuyor: Türkiye bizi Suudi Arabistan'a iade ederse öldürüleceğiz.

TÜRKİYE'YE SIĞINAN KIZKARDEŞLER SUUDİ ARABİSTAN’A İADE EDİLİRSE!

 Suudi Arabistan'da yaşayan Ashwaq ve Areej isimli kız kardeşler iddiaya göre düşüncelerinden ötürü ailelerinin baskısıyla karşılaştı.

BASKI, GÜNDEN GÜNE ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ

Öldürüleceklerini düşünen iki kız kardeş kaçarak Türkiye'ye sığındı. Türkiye'de polis tarafından yakalanan kız kardeşler endişeli.

 "İADE EDİLİRSEK ÖLDÜRÜLECEĞİZ"

Suudi Arabistan'a iade edilmeleri halinde öldürüleceklerini söyleyen kardeşler sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

İki kızın başta Twitter olmak üzere sosyal medyadan paylaştığı mesajlar #SaveAshwaqAndAreej etiketiyle sosyal medyanın gündemine oturdu.

Binlerce kullanıcı iki kıza destek mesajı yayımlayarak Türkiye'nin kızları Suudi Arabistan'a iade edilmemesi çağrısında bulundu.

Öte yandan iki kız kardeş paylaştığı videolarda "Ailelerimiz tarafından öldürüleceğiz…  Ailelerimiz bizi öldürmelerine yardımcı olmaları için ya da sonsuza dek hapis yatmamız için polise her şeyi söyleyebilirler. Söylemediğimiz şeyleri söylemişiz gibi anlatabilirler." ifadelerini kullandılar.

lkelerinde ailelerinden gördükleri dehşeti ise yine paylaştıkları başka bir videoda şu sözlerle anlattılar:

DAYAK YEDİK, BANYOYA KİLİTLENDİK

Çocukluğumuzdan beri annemizin, babamızın, abilerimizin hatta küçük kardeşlerimizin uyguladığı aile içi şiddete maruz kalıyoruz.

Bu şiddet, amcamızdan ve diğer akrabalarımızdan da gelebiliyor.

KİMSE BİZE YARDIMCI OLMADI

Onlarla konuşmayı denedik.  Amcamız tarafından bir odaya ve banyoda kilitlendik. Yemek olmadan 1 ay boyunca hapishanede gibi yaşadık. Ailemizle yaşadığımız evimizden atıldık.  Bizi evden attılar ve 'Gidin amcanızla yaşayın' dediler.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsuudi arabistan  Ashwaq  Areej