UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HANGİ ÜNLÜ İSİM TIRNAKLARINI YEDİĞİ İÇİN MÜZİĞİ BIRAKTI?..

Milliyet Gazetesi'nin usta kalemi Ali Eyüboğlu Özlem Gürses Tatar’ın “Bazen Olmaz” adlı kitabında ünlüler ile yaptıkları söyleyişleri kaleme aldı..

HANGİ ÜNLÜ İSİM TIRNAKLARINI YEDİĞİ İÇİN MÜZİĞİ BIRAKTI?..

Türkiye’nin 10 ünlüsünün başarısızlık hikâyelerini anlattıkları Özlem Gürses Tatar’ın “Bazen Olmaz” adlı kitabını çıkar çıkmaz aldım.

Bir kafede oturdum, filtre kahvemi aldım ve Cem Yılmaz, Ali Sabancı, Arda Turan, Cem Boyner, Hanzade Doğan Boyner, Muhtar Kent, Abdulkadir Konukoğlu’nun başarıya giden yoldaki hayal kırıklıklarını okumaya başladım.

Hepsinin ilginç başarısızlık hikâyeleri var. Cem Yılmaz’ın başarısız olduğu tek konusu ise müzisyenlik... İşte sanatçının bu konuda anlattıkları:

“Karşınızda başarısız bir müzisyen var. Çocukluğumda en büyük hayalim müzisyen olmaktı, ama olmadı.

Şarkı söylemekle ilgilenmedim, müzikle uğraşmak, üretmek hayalimdi.

7 yaşında mandoline başladım.

Telli enstrümanları, vurmalı enstrümanları denedim. 13-14 yaşında piyano kursuna gittim. Kursta öğretmenim genç, güzel bir kızdı. Bizim de kızlara ilgi duymaya başladığımız yaşlar tabii.

İlk derste dedi ki, ‘Koy bakalım parmaklarını klavyenin üzerine’. Heyecanla ellerimi piyanonun üzerine koydum. ‘Ayy sen tırnaklarını mı yiyorsun?’ dedi. Evet dedim çaresizce. İlk ve son konuşmamız da bu oldu zaten, bir daha gitmedim.

Bu olaydan 20 sene sonra Phil Collins’i gördüm, ‘Another Day In Paradise’ parçasını çalıyordu. Kamera iyice yaklaştı, bir baktım meğer Phill Collins de tırnaklarını yiyormuş. Şimdi beni niye böyle ortada bıraktınız yani!”

TELEVİZYONLARA NİYE İŞ YAPMADIĞINI AÇIKLADI

Cem Yılmaz, “Bazen Olmaz” adlı kitapta, yıllardır merak edilen, televizyona neden iş yapmadığını ise şöyle anlatıyor:

“Hayatım, ‘hayır’ deme kabiliyeti üzerine kurulu. Hatta bu bazen şöyle algılanır, ‘Aaa, ne demek yani hayır. Cüretkâr bir hayır’ gibi... Ya da ‘Ne kadar mütevazı, ‘Ben yapamam’ dedi. Hiçbiri değil, gerçek bir hayır bu.

Mesela televizyonculukla ilgili yıllardır teklif alırım. Ben onu yapamam dediğim zaman, ukalalık ettiğim zannediliyor. Televizyon mu? Yok artık! Ha ha ha diyerek aşağıladığımı düşünüyorlar. Alakası yok. Benim kötü bir televizyoncu olacağım belli. Benim gibi birisini TV’de izlemek istemem ki! O zaman bunu nasıl yaparım kendime?”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcem yılmaz