UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!..ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ BAŞLADI!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da. ABD Başkanı Trump, konuğunu kapıda karşıladı ve liderler gazetecilere poz verdi.

SON DAKİKA!..ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ BAŞLADI!..

Beyaz Saray'daki randevudan sonraki basın toplantısı, onlarca haber televizyonu tarafından canlı verilecek. Dünya çapındaki bazı haber kanalları da açıklamaları canlı ekrana getirecek. Görüşmeye büyük ilgi gösteren Amerikan medyası, Erdoğan'ın Washington'a zor bir talep listesiyle geldiğini yazıyor.

CNN International, "Trump ve Erdoğan Suriye planı üstünde buluşuyor" başlığıyla sunduğu haberinde Ankara ve Washington arasında ayrılıklar bulunduğunu belirtiyor.

'Neden Trump eli boş ayrılacak?'

NBC televizyonu, Trump'ın daha önce Türkiye hakkında sarfettiği sözleri hatırlatarak iki ülke arasındaki mevcut sorunları sıraladı, buluşmanın asla kolay gerçekleşmediğini yazdı. CBS'teki bir analizin başlığı ise "Neden Trump Erdoğan görüşmesinden eli boş ayrılacak?" oldu.

Bloomberg, iki liderin buluşmasında Suriye hakkında bir karar çıkabileceğini sayfalarına taşıdı.

En kötü dönemlerden biri yaşanıyor

Trump'ın YPG'ye ağır silahlar verilmesine imza atması, örgüt konusunda başından beri farklı pozisyonlarda bulunan taraflar arasındaki krizi daha da derinleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada YPG'ye silah verilmesini eleştirmiş ve randevuyu "Bizim yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil nokta mesafesinde olacaktır" ifadeleriyle tanımlamıştı.

Bir önceki başkan Barack Obama'nın sekiz yıllık iktidarında tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren ABD-Türkiye ilişkilerinin yol haritası, bugünkü kritik randevuda çizilebilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  TRUMP