UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! KANAL D’NİN YARIŞMASINI KİM SUNACAK?

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! KANAL D’NİN YARIŞMASINI KİM SUNACAK?

ALİ EYÜBOĞLU – MİLLİYET

İŞTE NETFLIX’E ÇEKİLECEK İLK TÜRK DİZİSİNİN KONUSU

İnternet televiz-yonculuğunun dünya lideri Netflix, birkaç gün önce ilk orijinal Türk dizisini çekeceğini duyurdu. 22 Eylül 2016’da Çırağan’daki yemekte buluştuğumuz platformun kurucusu ve CEO’su Reed Hastings’in deyimiyle “uykusuz nesiller yaratan” Netflix’e diziyi çekecek şirket belli; O3 Medya...

Ancak dizinin konusu ve kadrosu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Çünkü proje henüz senaryo aşamasında...

O3 Medya’nın sekiz bölümünü tamamlayıp Netflix’e gönderdiği aksiyon ve dram ağırlıklı senaryo şöyle:

Amerikalı bir baba, IŞİD’e katılan oğlunu bulup kurtarmak için Türkiye’ye gelir ve Güneydoğu’ya geçer. Baba, bölge halkından aldığı destekle Irak’a geçer ve IŞİD’e katılır. 

Kısa sürede terör örgütünün önemli militanlarından biri olan babayı IŞİD, haremine verdiği esir kadınlarla ödüllendirir.

Baba; kadınlardan birinin Alman olduğunu, onun da çocuğunu kurtarmak için IŞİD’e katıldığını öğrenir. Sonrasında olacaklara dair bilgim de var, ama sürprizi bozmamak ve senaryo değişirse ofsayta düşmemek için yazmıyorum.

SALMA HAYEK’TEN ALINACAK DERSLER

THY’nin Skylife dergisinde okuduğum Salma Hayek söyleşisinden iki konu dikkatimi çekti. Oyunculuğa tiyatroyla başlayıp sonra dizi ve filmlerde kamera karşısına geçen Hayek, şöyle bir itirafta bulundu:

“Ben büyürken bizim evde dizi izlemek kesinlikle yasaktı. Çünkü Meksika dizilerinde (pembe diziler) çok fazla drama, gözyaşı ve yalan dolan vardı. Dolayısıyla annem hiç dizi izlemez, bize de izletmezdi. Anneme bir dizide oyuncu olarak iş bulduğumu söylediğimde en büyük kabusu başına gelmişti.”

Demek ki neymiş?

Çocuğunuza ne kadar yasak getirirseniz getirin; hikâye... Yasaklar bir yere kadar etkili olur; sonrasında o, kendi bildiğini okur. 

Üç ülkede yaşamak

Barbaros Tapan’ın söyleşisinde Meksikalı Salma Hayek’in şöhretle tanıştığı, servet sahibi olduğu Amerika’daki yaşam kültürü ile Avrupa arasında saptadığı çarpıcı fark...

Hollywood yıldızı gerek şahsi serveti, gerekse Fransız işadamı François - Henri Pineult ile evli olduğu için artık paraya ihtiyacı olmayan biri... Üreterek topluma ve kendine katkı sağlamak için çalışmaya devam eden Hayek, Avrupa ile Amerika arasında mekik dokuyor adeta. 

‘Avrupa’yı çok sevdim’

Kızının okulu nedeniyle Londra, eşinin işleri yüzünden Paris, mesleği için de Los Angeles’ta yaşayan Hayek’in sevdiği yer Avrupa... Sanatçı, şöyle açıkladı bunun nedenini:

“Avrupa kültürü Latin kültürüne çok yakın. İnsanlar koşturmadan yemek yiyor, sonra çay veya kahvelerini içiyor. Bir yeme içme kültürü var.  Amerika’da kahve bile otomobilden inmeden aceleyle alınıyor. Her şey çok hızlı, ayak üstü yemek yeniliyor. Aile kültürü çok farklı. Avrupa’da hafta sonları aileler bir araya geliyor. Tam anlamıyla özlediğim Latin kültürü... Hayatın tadına Avrupa’da vardım.”    

GÜNÜN SÖZÜ

Uğraşma boşuna. Seni ancak gördükleri ve duydukları kadar anlayacaklar. Gördükleri, ancak kendi anladıkları kadarı olacak. (Mevlânâ)


MEVLÜT TEZEL - SABAH

EV FİYATINA FİNAL FOUR BİLETİ

19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek THY Eurolig Final Four maçlarının biletleri, daha satışa çıktığı gün tükenmişti.

Bu biletleri taraftarlar dışında, ünlü şirketler ve yasal karaborsayla uğraşanlar da alıyor.

'Karaborsanın yasalı mı olur?' demeyin, büyük ilgi çeken uluslararası organizasyonların final biletlerinin aylar öncesinden alınıp fahiş fiyatlara internet üzerinden satılması artık bir sektör.

Bu işten ciddi paralar kazanılıyor. Bazen kulüp yöneticileri bile el altından bilet satıyor!

Örneğin internette bu biletlerin satıldığı ünlü bir sitede (reklam olmasın diye isim vermedim) Final Four'un bilet fiyatları, sahaya yakınlığa ve sunulan ekstra hizmetlere bağlı olarak bin 200 liradan başlıyor 20 bin liraya kadar çıkıyor.

Saha kenarındaki ünlü courtside koltuklar ise pota altında olanları 9 bin 836 lira, sahayı ortadan görenleri ise 20 bin lira civarı fiyatlara satışa sunulmuş. Bu biletleri alanlara salona VIP geçiş, arabasına park yeri+yemek paketi sunuluyor. Ve bu fiyatlar, talebe göre artıyor ya da azalabiliyor.

Bahsettiğim sitede, Sinan Erdem Spor Salonu'nun en değerli koltuğu ise 224 bin 798 lira 39 kuruşa satışa çıkarılmış.

Fiyatta bir hata olmalı diye siteye birkaç kez girip çıktım, şaka gibi ama Beylikdüzü'nde bir daireden daha pahalı maç bileti satıyorlar. Bu bileti alacak çılgın bir Fenerbahçeli, CSKA'lı çıkar mı acaba? Maçın oynanmasına saatler kalaya kadar bu fiyatı korurlar; alan bir çılgın çıkmazsa da fiyatı makul seviyelere çekerler diye düşünüyorum.

SİNA KOLOĞLU -MİLLİYET

KANAL D’NİN YARIŞMASINI KİM SUNACAK?

Kanal D’de Ramazan ayında başlayacak ‘19’ isimli bilgi Yarışmasının sunucusuyla ilgili gelişmeler var. Adı geçen isim Barış Kılıç. Kılıç, en son ‘Evlat Kokusu’nda oynadı. Proje, beklenen ilgiyi görmemişti. Oyuncu, şansını yarışma programında deneyecek. Bu yeni projede bilgileriyle sınırlarını zorlayan katılımcıların yer alacak olması ilginç.

 

KORE FORMATINDA YARIŞMA PROGRAMI

Bülent Ersoy, Safiye Soyman, Banu Alkan ve Burcu Esmersoy’un ‘Dünya Güzellerim’ gezi-şov programı aslında bir Güney Kore formatı. ‘Dünya Kazan Dedeler Kepçe’ (‘Grandpas Over Flowers’). NBC, ‘Better Late Than Never’ adıyla yayınlıyor. Bir uyarlaması da İtalyan RAI için yapıldı ve 22 Mayıs’ta yayınlanacak.

Bizde ise Show TV’de yayınlanacak. Yarışma, çok izlenen zaman diliminde dizilerle mücadele edecek. Dört ismin uyumu çok önemli. Samimi oldukları ve birbirlerinden rol kapmadıkları sürece, bu gezi yarışmanın izlenme şansı var. 

Bizde tutmadı, Yunanistan’da tuttu

Bizde ‘Para Odası’ olarak yayınlanmıştı.

Tamer Karadağlı ve Ahmet Çakar sundu olmadı ve yayından kaldırıldı. Aynı yarışma Yunanistan’ın Antenna 1 kanalında ‘Şans Odası’ adıyla 2016’da yayınlanmaya başladı. Bugüne kadar 100 bölüm ekrana geldi. Gün birinciliklerinden sonra, başka ülkelerin radarına girdi. Yarışmanın dağıtımcısı Türk şirketi Global Agency, yarışmayı Sırbistan’da yayınlanacağını duyurmuş. Bundan sonra gözler ABD pazarında... Bu ülkede önemli bir yapım şirketiyle ön anlaşma yapıldığını şirketin genel müdürü İzzet Pinto, TBI (Television Broadcating International) dergisine açıklamış.   

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları