UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUHTEŞEM YÜZYIL BİTTİ! ÖDÜLLERİ BİTMEDİ!..

Boğaziçi Üniversitesi'nde 1. Uluslararası Katma Değer Konferansı'nda katma değeri yüksek şirketlere ödülleri verildi. Törende 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yapım şirketi TIMS Productions ve dizinin oyuncuları Burak Özçivit ve Selma Ergeç ödül aldı.

MUHTEŞEM YÜZYIL BİTTİ! ÖDÜLLERİ BİTMEDİ!..

Film endüstrisi alanında ABD'den sonra en çok ihracat yapan ikinci ülke konumunda olan Türkiye'de bugüne kadar en fazla ülkede gösterilen dizi Muhteşem Yüzyıl oldu. Dizinin yapım şirketi olan TIMS Productions Başkanı Timur Savcı ile dizi oyuncularından Burak Özçivit ve Selma Ergeç'in ödül aldığı gecede üç yılda 20 filme imza atan TAFF Pictures'a ödül verildi.

MUHTEŞEM YÜZYIL 106 ÜLKEDE İZLENDİ

Ödül töreninde konuşan KADED Başkanı Begüm Özdoğularlı, vizyona girdiği günden bugüne 106 ülkede gösterilen Muhteşem Yüzyıl dizisinin sadece Hindistan'da 56 milyon kişiye ulaştığını söyledi.

Türkiye İhracat Meclisi verilerine göre Türkiye'de çekilen yapımların ihracatı 2016 yılında 400 milyon dolara ulaştı. Türkiye, ABD'nin ardından en çok dizi ihracatı yapan ikinci ülke konumunda. Sadece Ortadoğu'da değil Avrupa'nın hemen her ülkesinde ve Kuzey Amerika'da ilgi gören Türk dizileri, son yıllarda Latin Amerika ülkeleri ile Hindistan, Endonezya, Malezya gibi ülkelerde de prime time'da en çok izlenen yapımlar arasında. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERburak özçivit  selma ergeç