UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin ziyareti öncesi Esanboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ": "Bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. Oralarda bazı ön görüşmeleri yetkililerle yaptılar. Heyetimiz döndü. Şimdi de biz en üst düzeyde Sayın Trump'la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz ki bizim yapacağımız görüşme virgül mesabesinde değil nokta mesabesinde olacaktır. Bu bakımdan önemli" dedi.Erdoğan, ABD ziyaretinin Türkiye - ABD ilişkilerinde yeni bir milat ve kırılma noktası olacağını da dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İpekyolu zirvesi için Çin Halk Cumhuriyeti'ne gitti.  Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esanboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Çin'den sonra ABD'ye geçeceğini ve Trump ile görüşeceğini anlatan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Asya ve Avrupa arasındaki köprü rolümüz ciddi bir anlamda önem arz edecek. Türkiye'nin gerçek bir kavşak noktası olduğu bir kez daha tescil edilecek. Muhattaplarımla yapacağım görüşmelerde bu hususların altını çizeceğim.Modern İpek Yolu girişimine Türkiye olarak çok güçlü bir destek veriyoruz. Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı bu projenin halkalarıdır. 

Türkiye'nin gerçek bir kavşak noktası olduğu bu vesile ile bir kez daha tescil edilecektir. Yapacağım görüşmelerde bu hususların altını çizeceğim.TRUMP GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEM MADDELERİ

Çin'den sonra ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'a geçeceğiz. Önemli konuları, gerek ikili ilişkiler, gerekse bölgesel gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. İkili ilişkilerin yanı sıra, başta DEAŞ olmak üzere, terörle mücadele, Suriye, Irak, mülteci konularında görüş alışverişinde bulunacağız. FETÖ gündemimizde en üst sırada yer alacaktır.

ABD'NİN YPG'YE SİLAH YARDIMI

Bu ara bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. Bu sorunuzdaki içeriği ihtiva eden konularda bazı ön görüşmeleri yetkililerle yaptılar. Şimdi de biz en üst düzeyde Sayın Trump'la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz. Bizim yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil, nokta mesafesinde olacaktır. Şu ana kadar yazılı, görsel medyada yer alan bütün ifadeleri çok da önemsemiyorum, demiştim. Şu anda Amerika bir geçiş sürecini yaşıyor. Bizim burada çok daha dikkatli olmamız gerekir ama dün de ifade ettiğim gibi bizim tüm temennimiz.  Bunların bütün belgeleri elde.

KIRILMA NOKTASI OLACAK

"Bölgede DEAŞ'la mücadele ise bu mücadeleyi şu anda en üst düzeyde veren biziz. Hepsi işin lafını yapıyor, Türkiye olarak bir bu işin icraatını yaptık. Bu DEAŞ olabilir, PKK olabilir, PYD olabilir, YPG olabilir. Hepsi ile bu mücadeleyi amansız bir şekilde verdik, veriyoruz. Şu anda bu yavrularımız inlerine girdi. Mağaraların altından nelerin çıktığını görüyoruz. Silah depoları, mühimmat ne ararsanız var." "Kandil'de de vereceğiz, burada da vereceğiz, Suriye'nin neresinde olursa orada da vereceğiz. Irak'ta Tel Afer ve Sincar bölgelerinde de bir operasyonumuz oldu. Aynısını bir gece ansınız gelebiliriz, giderbiliriz dedik. Bunu yapmazsak bize olan tehdit devam edecektir.

ABD VE RUSYAYA YAKIŞTIRAMIYORUM

Burada ne Amerika'ya tehdit var, ne Rusya'ya. Tehdit bize. Tehdit bize olduğuna göre başkalarına ne? NATO'da ittifak halinde olduğumuz böyle güçlü bir ülke, güçlü bir ortağı ile bu bölgede adımları bizimle atmalı. Asla bir terör örgütünü Amerika'nın yanına, Amerika'yı da bir terör örgütünün yanına yakıştıramıyoruz. Aynı şeyi, sayın Putin'e de söyledim, Rusya'ya da yakıştıramıyoruz. Şu ana kadar gelen bilgileri adeta dedikodu mesafesinde görmek istiyorum. Bu ziyaretin de bu noktada bir kırılma noktası olacağını düşünüyorum.

ABD FETÖ'NÜN KULUÇKA YUVASI HALİNE GELMEMELİ

Adalet Bakanımız oradaydı. ABD Adalet Bakanı ile görüşmelerini yaptı, karşılıklı olarak bazı feedback'ler de almış durumdalar. İşin üzerine gidilecek. Ben sayın Trump'la bunları etraflıca görüşeceğim. Belgeleri de kendilerine takdim edeceğiz. Trump'ın buradaki iradesini çok çok önemsiyorum. O işi sonuna kadar kovalayacağız. ABD FETÖ'nün adeta bir kuluçka yuvası haline gelmemeli. Avrupa'da da Almanya birinci derecede onların barınma yeri halinde. Bunların arkasında nelerin yattığını bu ülkede 15 Temmuz'u yaşayanlar gayet iyi biliyorlar.

MUHALEFETİN ABD'YE GİTME' ÇAĞRISINA YANIT: BUNLARIN SİYASETİ ÖĞRENMESİ LAZIM

 Bu tür ifadeyi kullanmışlarsa, bunların siyaset öğrenmesi lazım. Siyaseti bilmeyenlere cevap vermenin de anlamı yok. Biz neyi ne şekilde gözden geçireceğimizi çok iyi biliriz. Her şeyin istişaresini en geniş anlamda yaparız. Dünyadaki gelişmelerden de ne kadar uzak olduklarının da bir alameti farikasıdır.

BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANINA SERT TEPKİ: GÜCÜ YETİYORSA

Brüksel Belediye Başkanı NATO'nun bir mensubu değil. O kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Belçika'nın NATO'nun temsilinin konusu. Ne Brüksel Belediyesini ziyarete gidiyorum ne  de bu noktada Brüksel'deki Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben,  NATO'daki yapılacak bir zirveye gidiyorum. Olay budur. Gücü şuna yetiyorsa 'Ben,  NATO zirvesine de Erdoğan'ı sokmam' diyorsa, buna gücü Belçika yetkililerinin  yetiyorsa, çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya  değil.. NATO terörle mücadelede de bir rol almayacaksa niye var? Bunları da konuşacağız.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı erdoğan