UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TAKSİLERE YENİ UYGULAMA GELİYOR!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) "Güvenli Taksi" projesi kapsamında, önümüzdeki haftadan itibaren şehirdeki tüm taksilere ücretsiz olarak panik butonu ile güvenlik kamerası taktıracak

TAKSİLERE YENİ UYGULAMA GELİYOR!..

Projeye destek için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, düzenlenen toplantıda, güvenlik kamerasının önemini anlattı.

Proje hakkında bilgi veren Akdeniz, bu sistemle öncelikle sürücüler ile yolcuların can güvenliğini ve trafik güvenliğini sağlamak, caydırıcılık anlamında suçu önlemek istediklerini söyledi.

30 İLDEKİ TAKSİLERE GÜVENLİK KAMERASI

Akdeniz, İçişleri Bakanlığı talimatları doğrultusunda bütün valiliklere gönderilen bir genelge ile toplu taşıma araçlarında ve ticari taksilerde kamera bulundurulması zorunluluğu getirildiğini anlattı. 
Güvenlik kamera sisteminin devreye girmesiyle sağlanacak faydalara işaret eden Akdeniz, son zamanlarda, özellikle İstanbul’da birçok ticari taksi esnafının istenilmeyen şekilde yaralandığını ve bazılarının öldürüldüğüne dikkati çekti.

Akdeniz şunları söyledi: “Kameranın olduğunu bilen bir kişi, ticari takside suç işlemez. İkincisi ticari taksilere binen yolcularımızın can güvenliğidir. Diğeri de eğer bilenen bir suç söz konusuysa failin kaçması esnasında yüzde 80-90 oranında ticari taksilere binerek kendisini kaybettirmeye çalışıyor. Bunlar bizim için kullanılacak ve en kısa zamanda faillere ulaşılacak.”

İKİ AYRI KAMERA BULUNACAK

Projeye ilişkin konuşan İTEO Başkanı Yahya Uğur da sistemin iki kameradan oluştuğunu belirterek, bir kameranın taksinin içini, diğerinin ise dışını görüntülediğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlik kameralarını önümüzdeki haftadan itibaren ücretsiz takmaya başlayacağını belirten Uğur, şunları kaydetti: "Hazırlıklar tamam, bir hafta sonra bunların takılmasına başlanacak.’’

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTAKSİ  GÜVENLİK  UYGULAMA