UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’UN YÜKSELEN YILDIZI KARTAL ZİRVEYE OYNUYOR!..

Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım’ zirvesinin ikincisini düzenledi. İstanbul’un yükselen ilçelerinden biri olan Kartal’a yatırım yapan yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getiren zirvede, ilçenin kentsel dönüşüm potansiyel ve süreci masaya yatırıldı.

İSTANBUL’UN YÜKSELEN YILDIZI KARTAL ZİRVEYE OYNUYOR!..

Kartal Belediyesi, kentsel dönüşüm anlamında yeni gelişmelerinyaşandığı ilçede yatırımcı ve vatandaşların düşüncelerini dikkate almak amacıyla Kartal Yatırım Zirvesi’ni düzenledi.

2. Kartal Yatırım Zirvesi Dragos Antik Kazı Alanı’nda gerçekleşti. Zirvenin ev sahipliğini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ve DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ında katıldığı zirvede kentsel dönüşüm anlamında önemli gelişmelerden bahsedildi.

Kartal’da proje geliştiren müteahhitlere, ilçeye yabancılaşmayan projeler yapma çağırısında bulunan Altınok Öz, şunları söyledi:

“Şehirde estetik yapılar oluşturulabilmesi için kurular oluşturulması şart. Binalarda kullanıma açılan çatı katlarını emsalden sayarak mutlaka yasal hale getirmeliyiz. Otoparkların hepsini mutlaka yer altına indirmeliyiz, binalar arasında yer altından otoparklar arasında bağlantı kurabilmeliyiz. Ayrıca yasal mevzuat sadece 5 bin metrekare ve üzeri park alanlarının altına otopark yapılabilmesine izin veriyor. Bunu bütün park alanlarının altına yapılmasının ne zararı var. Öte yandan otopark sertifikaları yoluyla kullanılmayan otoparkların da kullanımının önü açılmalı. Ayrıca cami altına yapılan ticarethaneler, bu alanlardaki yoğunluğu artırdığı için bunların boşaltılması gerekiyor. Biz Kartal Belediyesi olarak ilçemizdeki cami derneklerine ve cami altlarında bulunan ticarethane sahiplerine kira sözleşmeleri dolduğu tarihten itibaren faaliyetlerine son vermeleri gerektiğini bildirdik.”

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ‘Kartal bölgesinin en büyük yatırımcılarından biri biziz. Şu ana kadar 6 milyar TL’lik bir yatırım yaptık ve beş yıl içinde bu yatırımımız 10 milyar TL’ye çıkacak. Devletten sonra bölgeye en büyük yatırımı biz yaptık’ dedi.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumanka Kartal’ın yaşam kalitesi en yüksek ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Hem konut ve ofis projeleriyle hem de karma projelerle ciddi bir değişim gösteren Kartal’ın imajının yükseldiğinin altını çizen Ali Dumankaya Şunları söyledi:

“ Kartal artık üst gelir gurubunun da tercin ettiği bir bölge haline geldi. Bölgeye yakışır yapı stokunu oluşturmak gerekiyor. Bu nedenle özellikle kentsel dönüşümü milli bir mesele olarak görmeliyiz. Biz de 5 farklı proje ile Kartal’ın yenilenmesine katkıda bulunuyoruz.' 



GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKartal Yatırım Zirvesi