UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUDÜS VAKIFLARI TOPLANTISINDA KONUŞTU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı’nda konuşuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUDÜS VAKIFLARI TOPLANTISINDA KONUŞTU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'nda konuştu. Mescid-i Aksa'nın önemine değinen Erdoğan, İsrail'in ezan yasağı tasarısını da eleştirdi.

Hamas'ın yeni siyaset belgesini değerlendiren Erdoğan "Hamas'ın siyaset belgesini hem Filistin davasında, hem de El Fetih-Hamas arasındaki mutabakat döneminde atılmış önemli bir belge olarak görüyorum" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİĞİNİN KUDÜS'E TAŞINMASI TARTIŞMASI

ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına ilişkin tartışmaları için Erdoğan "Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail nezdindeki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmalarının kendisi dahi son derece yanlıştır, kesinlikle gündemden düşmelidir. Bu konuda gerekli uyarıları, en üst düzeyde yaptık, yapıyoruz. Bu mesele bazılarına basit bir tabela değişikliği gibi gelebilir. O kadar basit değil. Böyle düşünenler, kutsal topraklardaki dengenin ne kadar hassas olduğunu, değil bir tabelayı bir taşı dahi yerinden oynatmanın ne denli büyük etkileri olacağını görmezden geliyorlar." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İşgale ve zulme meydan okuyarak, "yürü kardeşim, ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin" diyen şairin mısralarına can veren Filistin'in cesur kadınlarının, cesur erkeklerinin alınlarından öpüyorum. Kimi öz yurdundan uzaklarda yaşamaya mecbur bırakılmış, 8 milyon Filistinli kardeşime selamlarımı, dualarımı gönderiyorum."

"KUDÜS AŞKTIR, KUDÜS HASRETTİR"

"Burada bir inceliği de vurgulamak istiyorum. Biz, Mescid-i Aksa dediğimiz zaman orada onu Harem-i Şerif olarak ifade etmeyi eksik buluyoruz. Hepsi onun içindedir. Bunun bir defa böyle bilinmesini istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın. Bunun mücadelesini bütünüyle bu şekilde veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kudüs 3 semavi din için de kutsal şehirdir.  "Kadim surlar içinde yürüyorum, Kudüs'te. Bir zaman diliminden diğerine" dizeleri ile Kudüs'ün bu vasfını çok güzel anlatır. Kudüs'te zaman bizim bildiğimiz vakitlere göre değil, kendi mecrasında akar. Kudüs aşktır, Kudüs hasrettir.  Peygamberler şehri olan Kudüs tüm Müslümanlarım haremi izzeti ve namusudur."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13