UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEZAEVİNDE KADIN MAHKUMLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI! OLAYLI GECE!..

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, cezaevinde herhangi bir isyanın vuku bulmadığını ve insan hakları ihlali yaşanmadığını baısn mensuplarına açıkladı..

CEZAEVİNDE KADIN MAHKUMLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI! OLAYLI GECE!..

Alınan bilgiye göre, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk  Eğitimevi Müdürlüğünde tartışma sonucu cam kırıklarından yaralanan ve ambulansta  tedavi edilen 5 hükümlü ile aynı koğuşta bulunan 6 hükümlü kapalı cezaevine  nakledildi.

Çevik kuvvet polisleri, TOMA ve ilçe jandarma ekiplerinin yoğun  güvenlik önlemi aldığı olayda koğuşlardaki bazı hükümlüler, cezaevinin  pencerelerinden dışarıdaki ekipleri izleyerek ekiplere tepki gösterdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, olayın ardından cezaevine  gelerek incelemelerde bulunup Çardak Cumhuriyet Başsavcısı ve cezaevi müdüründen  bilgi aldı.

Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, infaz koruma memurlarının  olayda yasal yetkilerini kullandıklarını hatırlatarak "Cezaevinde herhangi bir  isyan vuku bulmamıştır, herhangi bir insan hakları ihlali meydana gelmemiştir.  Ancak her türlü ihtimal değerlendirilerek güvenlik kuvvetleri ve sağlık  görevlileri olay yerine çağrılmıştır. İlgili başsavcı vekili ve cezaevlerinden  sorumlu Cumhuriyet savcımız da burada." dedi.

Yaşanan olaydan sonra 11 hükümlünün nakli konusunda da açıklamalarda  bulunan Alper şunları kaydetti:

"Bu tür eylemleri yapanların müeyyidelendirilmesi gerekir. Dolayısıyla  onların da nakilleri yapılmıştır. Olaya karışan 5 kişi ile direngen tavırlar  sergileyen 6 olmak üzere toplam 11 kişinin nakli yapılmıştır. Bunlar 18 yaşın  altındaki ergenlik yaşındaki çocuklar. Dışarıdaki hayatlarında bazı kötü  alışkanlıklar edinmiş olabilirler. Dolayısıyla bu tür talepleri olduğunda bunlara  müsaade etmemiz mümkün değildir. Talepler yerine getirilmeyince zannediyorum  yaşlarının da vermiş olduğu etkiyle bu eylemi gerçekleştirdiler ama bu cezaevine  teşmil olmadan da sorun çözülmüştür."

15 ile 18 yaş arasındaki 5 çocuk akşam saatlerinde kurumdaki  yetişkinlerin yaşam alanlarına geçmek ve sigara kullanmak istemiş, isteklerinin  yerine getirilmemesinden dolayı aydınlatma için kullanılan ampulleri sökerek  kendilerine ve çevrelerine zarar verici eylemlerde bulunmuştu. Nöbetçi infaz  koruma memurları eylemlerin sonlandırılması için müdahalede bulunmuşlardı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDenizli cezaevi