UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİNE DOMATES DAMGA VURDU!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamaya damga vuran konu başlığı domates oldu.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİNE DOMATES DAMGA VURDU!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya geldi. Kameraların karşısına geçen iki lider soruları da yanıtladı. Uçak krizi, Rus Elçi'nin öldürülmesi olaylarından sonra bazı ürünlerin ithalatına uygulanan kısıtlamalar iki ülkenin de en çok konuştuğu konu başlığıydı. Bu konuda gazetecilerin sorularını yanıtlayan iki lider de domates kısıtlaması başlığıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

iki liderin açıklamalarından satır başları...

Rusya Devlet Başkanı Putin: Normalleşme süreci bitmiştir ve ortaklık, işbirliğine dönüyoruz. Ticarette milli para birimlerinin kullanılmasını görüştük. 1 milyar dolarlık ortak yatırım fonu konusunda anlaştık. Akkuyu Nükleer Santral projesini ele aldık. İnsani alandaki işbirliği ele aldık.

Rus turistlerin üçte biri Türkiye'yi tercih etti.

Suriye meselesi sadece siyasi ve diplomatik olarak çözülecektir. Çatışmaları durdurabildik ve her iki tarafı masaya oturtabildik.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi hazırlıklarını görüştük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 2 ay içinde Rusya'ya ikinci ziyaretimi gerçekleştiriyorum. Rus muhataplarımıza teşekkür ediyorum. 2016 Ağustos ayından bu yana 5. kez biraraya geldik. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ekonomik ve ticari konular başta olmak üzere atılması gereken konularda görüşme gerçekleştirdik. bugünkü görüşmemizde aldığımız kararları tekrar gözden geçirme imkanı bulduk. Ekonomi kurmaylarımız Moskova ve Ankara'da sık sık biraraya geliyor. Önümüzdeki günlerde bu görüşmelerin meyvelerini almaya başlayacağız.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan  putin