UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZUN SAATLERDE RAHAT ORUÇ TUTMANIZI SAĞLAYACAK PRATİK BİLGİLER!.

Mayıs ayına girdik ve Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan’a az bir vakit kaldı. Hem vücudmuzu dinlendirmek, hem de ruhumuzu maneviyatla doyurmak için Ramazan ayının yeri çok ayrı.

UZUN SAATLERDE RAHAT ORUÇ TUTMANIZI SAĞLAYACAK PRATİK BİLGİLER!.

Bu yıl  Ramazan Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 27 Mayıs 2017 saat 03:16’da başlıyor, iftar 20:37’de ilk oruç sona eriyor. Müslümanlar 30 gün oruç tutarken, son oruçta sahur 24 Haziran 2017’de saat 03:03’te başlıyor, iftar ise 20:51’de yapılacak. Geçen oruç aylarında iftar saati geriye giderken, bu ay ilk defa iftar saatleri ileriye doğru gidecek ve saatlerde geriye gitmeyecek.

Ramazan ayı son yıllarda yaz aylarına denk geldiği için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.  Havaların ısınmasıyla artan susuzluk ihtiyacı en zorlayıcı etkenlerden birtanesi...

Oruç tutanlar, bu sene de yine yaklaşık 19-20 saat aç ve susuz  kalıp ibadetlerini yerine getirecekleri için  belli başlı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor...

*Sahurda kesinlikle ağır yemekler yenmemeli, mümkünse az bir çorba ile kahvaltılık yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık gibi fresh ve susatmayan besinler tercih edilmelidir. Çay uyku düzensizliği yaratacağından, şekersiz meyve hoşafı, limonlu veya mineralli su tercih edebirsiniz. Ayrıca karpuz ve salatalık gibi meyve ve sebzeleri de  yeteri miktarlarda yerseniz, gün boyu oluşabilecek susuzluk ihtiyacınızı minimuma indirebilirsiniz.

*İftarda mutlaka çorbayı sofranızdan eksik etmeyin.Yine mideyi çok doldurmamakta fayda var tabi. Gün boyu vücut susuz kalacağı için, Su tüketimi dikkatli yapılmalı, birden bire çok fazla su içilmemelidir.

*İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek veya koltukta dinlenmek yerine; biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak, sindirime yardımcı olacaktır.

*İftar ve Sahur arasında çok fazla bir zaman olmadığı için tatlı seçimi yine hafif sütlü tatlılardan, dondurma veya bir kase meyveli yoğurt gibi faydalı yiyeceklerden olabilir. Bu arada su içmeye devam edilmeli azar azar ama belli sıklıkta da su tüketilmelidir.

*Gün içerisinde çok fazla güneşe maruz kalınmamalı,güneşli ortamlardan kendimizi sakınmalıyız.

*Eğer imkanınız varsa öğleden sonra 1-2 saat uyuyabilirsiniz.

*Zor şartlarda çalışanlar, Yaşlılar belli bir rahatsızlığı olup ilaç kullananlar,hamileler veya yeni doğum yapmış süt veren annelerde yine doktor kontrolü altında hareket etmelidirler.

 Ramazanda dikkatli, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterdiğiniz sürece vücudunuzun çok yorulmadığını göreceksiniz. Şimdiden Hepinizin Ramazanı mübarek, İbadetleriniz kabul olsun.

HAZAN KUTSAL

hazankutsal@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRAMAZAN