UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMRE BELÖZOĞLU VE BAŞAKŞEHİRLİ FUTBOLCULAR İÇİN KARAR VERİLDİ!..

Emre Belözoğlu, Yalçın Ayhan, Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan, tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildi. Dört futbolcu kupadaki Fenerbahçe maçında oynamayacak. Ayrıca Medipol Başakşehir Kulübü, Yalçın ve Ufuk’u kadro dışı bıraktı. Peki Disiplin Kurulu Başakşehirli futbolculara kaç maç ceza verecek?

EMRE BELÖZOĞLU VE BAŞAKŞEHİRLİ FUTBOLCULAR İÇİN KARAR VERİLDİ!..

Çaykur Rizespor maçı sonrası gazeteciler Selman Kutlu ve Ahmet Çağlar Yıldırım’ın darp edilmesi olayına adları karışan Medipol Başakşehirli futbolcular Emre Belözoğlu, Yalçın Ayhan, Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan’ın durumları ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşandı.

İlk olarak kulüp yönetimi, Yalçın ve Ufuk’u kadro dışı bıraktı. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kararı almadan önce Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve iki gazeteciyle bizzat görüştüğünü belirterek, “Biz centilmenliği ve saygıyı, sportif başarıdan daha çok önemseyen bir takım olduğumuzu iddia ettik. Bugün samimi olduğumuzu ispat etme zamanı. Sözümüzün arkasında durabilmek için belki de sezonun en önemli iki maçından feragat etmek zorunda kalacağız. Yönetim kurulumuz, olayların fiilen içinde olduğu görülen Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan’ın kadro dışı bırakılmasına ve idari para cezası verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.


VOLKAN BABACAN NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILMADI?

Olaya karışan kulüp personelleriyle ilgili yaptırımların uygulanmasına başlandığını da açıklayan Göksel Gümüşdağ, Volkan Babacan’ın neden kadro dışı bırakılmadığını ise şöyle anlattı:

"Volkan hakkında, Selman Kutlu’nun görsel basındaki ifadelerinde kendisine herhangi bir fiili müdahelesi olmadığını belirtmesi dikkate alınarak, Futbol Federasyonunca alınacak kararı takiben değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir." Göksel Gümüşdağ’ın bu açıklamasının ardından Futbol Federasyonu, Emre, Volkan, Yalçın ve Ufuk’un tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiğini duyurdu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13