UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU YÖNTEMLE İLK KEZ OY KULLANDILAR!

Mersin’de görme engelli Gülseren Keş, Yüksek Seçim Kurulu’nun onayı ile Türkiye’de ilk kez görme engelliler için hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu ile oyunu hiç kimseden yardım almadan kullandı.

BU YÖNTEMLE İLK KEZ OY KULLANDILAR!

Mersin’de Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik anayasa değişikliği için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.

1 milyon 246 bin 180 seçmenin 3 bin 534 sandıkta oy kullanacağı Mersin’de, halk oylamasına vatandaşlarının katılımının oldukça yüksek olması dikkat çekti.

Genç, yaşlı, hasta, engelli vatandaşlar, sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi için okullara akın etti.

OYUNU, ‘ERİŞİLEBİLİR OY PUSULASI’ ŞABLONU İLE KULLANDI.
Türkiye’de ilk kez görme engellilerin referandumda tek başlarına oylarını kullanabilmeleri için hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu da Mersin’de görme engelli vatandaşların tercih ettiği yöntem oldu.

Oyunu, merkez Akdeniz ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde kullanan görme engelli Gülseren Keş de Engelsiz Erişim Derneği tarafından görme engelli seçmenlerin tek başlarına oy kullanabilmeleri için YSK’ya yapılan başvuru sonrası hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu ile kullandı.

Sandık görevlilerinden, oy pusulasını bu şablonun içine yerleştirmelerini isteyen Keş, daha sonra tek başına kabine girerek, kimseden yardım almadan oyunu kullanarak sandığa attı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMERSİN