UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"HIZLI KARAR VEREBİLEN BİR SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferans da akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “dijital ekonomi dönemini yaşıyoruz. Rekabetin böylesine kızıştığı bir dönemde dünyada söz hakkına sahip olabilmemiz için hızlı karar verebilen bir sisteme ihtiyacımız var.”dedi.

"HIZLI KARAR VEREBİLEN BİR SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferansın konuğu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan konferansa İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Başkan Demircan'ın Yeni Hükümet Sistemini anlattığı konferans soru cevap bölümü ile son buldu.

YENİ SİSTEMDE HÜKÜMETE GÜVENOYUNU DOĞRUDAN MİLLET VERECEK

Akademisyenlere ve öğrencilere Yeni Hükümet Sistemini anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “mevcut sistemde hükümetin güvenoyu alması parlamentodan %50’yi bulmasına bağlı. Yeni hükümet sisteminde ise hükümete güvenoyunu doğrudan millet veriyor. Böylece iki güç bir birinden ayrılmış oluyor. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu gün memlekette bir sıkıntı yok. Fakat çatı aktarımı yağışlı havada yapılmaz. Çatı aktarımı güneşli havada yapılır. Bugün problem yok ama bu yarın da olmayacağı anlamına gelmez. Bugün çocuklarımızın internet üzerinden Çin’den mal sipariş verdiği, internetten aplikasyonlardan alışveriş yaptığı bir çağdayız. Küçük esnafımız bile bugün yurtdışı ile ticari ilişkiler içerisinde. Hal böyleyken herkesin hızlı karar verebilen ve geleceğe yönelik uzun vadeli projelerin hayata geçirilebileceği bir sistemden yana olduğunu düşünüyorum.” dedi.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLABİLMEMİZ İÇİN BU SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Demircan, “Üretim yapmak artık kolay. Önemli olan ürettiğini satabilmek için pazarı elde tutmak. Pazarı elde tutmak için de dijital ekonomi dönemini yaşıyoruz. Dünya buraya geldi. Böylesine ekonomik savaşların yaşandığı, pazarın üretmekten kıymetli olduğu bir dünyada var. Coğrafi konum olarak, dünyanın bu kadar merkezinde olan ve nüfusu, ticaretin ana kavşak noktasında olması, üretimin güçlü olması ve doğal kaynaklara yakınlığı açısından kıymetli bir ülkede yaşıyoruz. Bu da birilerini rahatsız edebilir. Rekabetin böylesine kızıştığı bir dönemde dünyada söz hakkına sahip olabilmemiz için hızlı karar verebilen bir sisteme ihtiyacımız var. Ben Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'ye kazandıracaklarının bu perspektifle değerlendirilmesinin daha doğru olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAhmet Misbah Demircan