UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DONALD TRUMP, SURİYE SALDIRISININ PERDE ARKASINI ANLATTI!..

ABD Başkanı, Suriye'ye füze fırlatılması emrini güzel bebeklerin babalarının kucağında öldüğünü gördükten sonra verdiğini söyledi ve Şam rejimi lideri Esad'ı hedef alarak 'O bir hayvan' dedi.Beyaz Saray ayrıca kimyasal katliamda sarin gazı kullanıldığını resmen duyurdu.

DONALD TRUMP, SURİYE SALDIRISININ PERDE ARKASINI ANLATTI!..

ABD Başkanı Donald Trump, Mornings with Maria adlı programa konuk oldu.

Dünyayı sarsan Suriye saldırısının perde arkasını anlatan ABD lideri, "Suriye'ye girmiyoruz ancak insanların çok korkunç kimyasal silahlar kullandıklarını ve güzel bebeklerin babalarının kucağında öldüğünü gördüm. İşte o zaman hemen (ABD Savunma Bakanı) General Mattis'i aradım ve ne yapabileceğimizi sordum" diye konuştu.

Dünyadaki en kötü tiranların bile Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın kullandığı türden kimyasal silahlarla insanları hedef almayacağını dile getiren Trump, "Bir grup insanın üzerine kimyasal silahlar ve varil bombaları attığınız zaman o çocukların kolsuz, bacaksız ve yüzsüz halini görüyorsunuz" ifadesini kullandı.

Esad'ı kastederek "O bir hayvan" diyen ABD Başkanı,  "Benim yaptığım şeyin Obama yönetimi tarafından daha önce yapılmış olması gerekiyordu. Sanıyorum o zaman Suriye şimdikinden çok daha iyi durumda olurdu" dedi.

SAVUNMA BAKANI: SURİYE POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ

ABD Savunma Bakanı James Mattis de, Şayrat hava üssünün füzelerle vurulmasını bir basın toplantısıyla anlattı. Mattis, "Kimyasal saldırı kararının verilmesinden ve saldırının kendisinden Suriye rejiminin sorumlu olduğuna hiç şüphe yoktur" açıklamasını yaptı.

Mattis, bir kez daha kimyasal silah kullanılması halinde yine saldırı yapacaklarını aktardı.

Ortadoğu'da ilk önceliklerinin halen terör örgütü IŞİD'in yenilmesi olduğunu vurgulayan Savunma Bakanı, "ABD'nin Suriye'deki askeri politikası değişmedi" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrump  abd  amerika  uçankuş