UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILDIZLAR TOPLULUĞU GÜRER AYKAL'LA ŞÖLEN YAŞATACAK

11 Nisan salı gününü bir kenara yazın. Dünyanın en iyi orkestralarında çalan Türkler, Türkiye'de tek bir orkestrada o gece birleşecek. Gürer Aykal'ın orkestrayı yöneteceği muhteşem gece Cemal Reşit Rey konser salonunda.

YILDIZLAR TOPLULUĞU GÜRER AYKAL'LA ŞÖLEN YAŞATACAK

21. yüzyılın ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde, hür sanatını dünyanın dört bir diyarına kabul ettirmiş genç ve hatta artık ikinci kuşak Türk sanatçıları, neredeyse her gün dünyanın bir başka tanınmış salonunda, belki de tanınmış bir orkestra şefi ya da orkestrası eşliğinde veya bünyesinde konserler veriyorlar.

11 Nisan salı günü Türkiye'nin dünyanın en iyi orkestralarında çalan genç isimleri tek bir orkestrada birleşecek.

Orkestra Şefi olarak başlarında ünlü şef Gürer Aykal olacak ve orkestrayı yönetecek.

Ünlü genç virtüöz Sania Cheong da solist olarak gecede çalacak.

İşte bu konser, Cumhuriyetimizin kararıyla yurt dışına gönderilerek Türk sanatçısına kapı açan Adnan Saygun, Ulvi Cemâl Erkin, Hasan Ferit Alnar, Necil Kâzım Akses, Suna Kan, İdil Biret gibi sanatçılarımızın ayak izlerini takip edip gittikleri yerlerde Almanya Deutsche Oper, Frankfurt Operası, Hamburg Operası, Münih Filarmoni, Berlin Filarmoni, Kassel Operası, Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Komische Oper Berlin, Nürnberg Operası, Leipzig Gewandhaus, Schleswig Holstein Operası, Stuttgart Radyo Senfoni, Bayerische Rudfunk, Avusturya Viyana Geleneksel Devlet Orkestrası, Belçika Filarmoni, İngiltere BBC Filarmoni, Londra Filarmoni, Fransa Aulnay sous bois Harmonie Orchestra, İsviçre Suisse Romande, Amerika Philadelphia Orchestra, Seattle Symphony Orchestra gibi en önde gelen toplulukların değişmez yapı taşları olan Türk Sanat Yıldızları’nın bir araya geldiği şölendir.

Kaçırmamanız gereken çok özel bir buluşmadır.

Aynı gecenin ismi gibi bir "Yıldızlar Topluluğu" şölenidir.

Tarih: 11 Nisan 2017

Saat 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGÜRER AYKAL