UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADIKÖYLÜLER VE KADIKÖY’Ü SEVENLER DİKKAT! YAZ SONU…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bakırköy İlçe Teşkilatı’nın Bakırköy Spor Kulübü Vakfı Tesisleri’nde organize ettiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

KADIKÖYLÜLER VE KADIKÖY’Ü SEVENLER DİKKAT! YAZ SONU…

Kadir Topbaş, Kadıköy’deki Kurbağalıdere’ye ilişkin olarak, "Kurbağalıdere’de bu yaz sonu denize girilebilir hale gelecek. Şu anda balıklar girmeye başladı bile" diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, ayrıca Osmanlı döneminde çevresindeki bostanlar, bahçeler ve çiftlikler için önemli bir su kaynağı olan Ayamama Deresi’ne ilişkin hazırlanan rekreasyon projesini basına tanıttı.

"BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELECEK"

Bakırköy’e bugüne kadar 1 milyar 700 milyon yatırım yaptıklarını dile getiren Kadir Topbaş, geçmiş yıllarda hep tartışılan, evsel ve sanayi atıklarıyla kirletilen Ayamama Deresi’ni uygulayacakları projeyle basit bir kanal olmaktan çıkararak bu bölgenin önemli bir ulaşım aksı ve buluşma noktası haline getireceklerini açıkladı. Topbaş "Burayı dünyanın en güzel yerlerinden bir yer haline gelecek. 2018 yılı sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"İSTANBUL’A GETİRDİK"

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir derenin dünya çevre ödülünü aldığını anlatan Topbaş, projenin mimarını İstanbul’a getirdiklerini söyledi. Bu mimarın Cendere için proje hazırladığını söyleyen Topbaş, "Birkaç ay içinde ihaleye çıkıyor. Burası bir kanal olmaktan çıksın, gerçek anlamda bir dere yatağı olsun. Balık ve kuşlarıyla derelerin güzelliği ortaya çıksın, bir hayat olsun" dedi.

AYAMAMA’YA ’LEYLEK BOYNU’ ŞEKLİNDE YAYA KÖPRÜSÜ

Su taşkınlarının önüne geçecek dere ıslahıyla, ikiye bölünmüş olan Bakırköy ilçesi yaya köprüleriyle ve dere çevresindeki geçişlerle birleştirilmiş olacak. Küçükçekmece ilçe sınırından başlayarak Marmara Denizi’ne kadar ulaşan proje alanı, dere boyunca 3 farklı kotta engelli erişimine de izin veren yürüme yolları yapılacak. Böylece yayalar proje başlangıcından sonuna kadar kesintisiz ulaşıma sahip olacak. Proje kapsamında taşıt ve demiryolu köprüsünün yanı sıra, peyzaj ana temasını temsil eden leylek boynu çelik yaya köprüsü yapılacak. Bölge, pek çok spor alanıyla da aktif yaşamın merkezi olacak.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKADIKÖY