UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN FLAŞ KERKÜK AÇIKLAMASI!..

Dışişleri Bakanlığı, "Kerkük’ün asli unsurları olan Türkmen ve Arapların katılmadığı bir toplantıda alınan bu kararın meşruiyeti yoktur" açıklamasında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN  FLAŞ KERKÜK AÇIKLAMASI!..

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kerkük Vilayet Meclisi’nin, Kerkük’ün statüsüne ilişkin referandum konusunu gündemde tutmaya teşebbüs eden bugünkü kararı, toplumsal huzuru tehlikeye atan son derece sakıncalı bir adım olmuştur.

Kerkük’ün asli unsurları olan Türkmen ve Arapların katılmadığı bir toplantıda alınan bu kararın meşruiyeti yoktur” denildi.

Kerkük’ün statüsüne ilişkin yürütülen sürecin Irak anayasasına aykırı olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Anayasanın ilgili hükümlerinde belirtilen unsurları göz ardı eden bir karar, anayasayı da ihlal eder.

Resmi dairelerde IKBY bayrağı asılması kararından sonra alınan bugünkü kararı da tek taraflı oldubitti girişimlerinin yeni bir örneği olarak görüyor ve kınıyoruz. Kerkük’ün öncelikli ihtiyacı, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin sonuçlanması ve yerlerinden edilmiş insanların evlerine dönmeleri, dolayısıyla toplumsal huzur ve barışın tesisidir.

Buna zarar verecek adımların hükmü olmadığı gibi, kabul edilmesine de imkan bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDIŞİŞLERİ BAKANLIĞI