UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SARIYER’İN ÇEVRECİ BİNASI YEŞİL BİNA GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Sarıyer Belediyesi’nin 18 bin metrekarelik alana yaptığı Pınar Mahallesi’ndeki yeni hizmet binası ‘Yeşil Bina” Cumartesi günü binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle açıldı.

SARIYER’İN ÇEVRECİ BİNASI YEŞİL BİNA GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yeni hizmet binasının kurdelesini kesti.

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer’de şarkılarıyla bu anlamlı törene renk kattı!..

Açılışta konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 33 yıl sonra aynı çatı altında toplanan Sarıyer Belediyesi için bu açılışın çok anlamlı olduğunu belirtti ve törende şu açıklamaları yaptı.

“7 Ocak 2012 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığımız yeni hizmet binamızın açılışı için toplandık. Sarıyer Belediyesi 1984 yılından bu yana ilk defa bir hizmet binasına kavuşuyor. Bizim bu heyecanımıza ortak olduğunuz için, böyle bir tesisin açılışını yapmış olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün bizim ve tüm Sarıyer’in düğün günü. Bizler bu binayı açarak sadece ilçemizi ve ülkemizi modern bir binaya kavuşturmadık. Aynı zamanda verdiğimiz sözleri tutabilecek bir iradeye sahip olduğumuzu gösterdik” dedi.

Ayrıca, “Çok emek harcadık. Türkiye’nin her yerinde böyle bir bina olması en büyük dileğimiz. Sistemli çalışılırsa işin sonu her zaman geliyor. Binalar bir şekilde yapılır o binayı yapanların kazasız belasız bitmesi çok önemli. Bu yüzden çalışma arkadaşlarımın tümüne, tüm emek verenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek bu görkemli binanın temelinin atılma sürecinden bugüne kadarki tüm aşamalarını anlattı:

“Öncelikle sizi bu Belediye meclis salonumuzda binada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.2014 yılında ilk temelini attığımız binamızı tamamen masraflarını kendimiz karşılayarak 32 aylık bir zaman diliminde yurttaşlarımız hizmetine açıyoruz. Tabii çok mutlu ve heyecanlıyız. 21 binada 26 müdürlüğümüzün bütün çalışanları ve çalışma alanları buraya geliyor. Toplam inşaat alanı 90 bin metrekarenin üzerinde olan bir bina. Bu binamızın içinde merkezi hizmet binamız var, bir tiyatro binamız ve boğaz müzemiz var. Toplam 18 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu olan bir bina. Her yönüyle akıllı, çağdaş yeşil, çevreye ve insana saygı gösteren ve aynı şekilde saygı bekleyen bir binamız var. Sarıyer ve İstanbul halkına hayırlı olsun diyorum.”

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ayrıca hizmet binasında yapılacak olan etkinlerin giderek artacağını belirtti.

Çok fazla hizmet binası olduğunu fakat Sarıyer Binası kadar onlarca özelliği üzerinde taşıyan bir bina yapılmadığını dile getiren Zeybek güneş enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürerek binanın elektrik kullanımının yüzde sekizinin güneş enerjisinden sağlanacağını söyledi.

AKILLI BİNA ÖZELLİĞİ!..

Binanın sahip olduğu bazı özellikler ise, kartlı geçiş sistemi, 300 üzerinde kamera ile tüm binayı izleyebilme şansı, enerji verimliliği için gerekli ekipmanlar…

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, binanın yapım aşamasında hiçbir şekilde bir destek alınmadığını ve 100 milyona yakın bir para harcandığını ifade etti.

Ayrıca Sarıyer Belediyesi yurttaşlara açık bir belediye be çok sayıda yurttaş meclis toplantılarını izlenebiliyor.

ZeybekSarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in  ”Ben halkın onaylamadığı hiçbir kararın altına imza atmam.” Sözünü hatırlattı ve ekledi,

“Biz bu yüzden mahalle toplantıları gerçekleştiriyoruz… Her şeyi mahallelilerle paylaşıyoruz. Halkın görüşünü aldıktan sonra ortak bir karar veriyoruz.”

GÜÇLÜ BİR LOKASYON

Bir tarafında İstinye Park ve diğer bir tarafında İstanbul Teknik Üniversitesi olduğunu belirten Zeybek binanın metroya yakın olduğunu da söyledi.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsarıyer belediyesi