UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜM DÜNYA BUNU KONUŞUYOR! YÜZE VURAN İĞRENME İFADESİ!..

Meksika'da toplu taşıma araçlarında kadınlara yönelik tacizlere dikkat çekmek amacıyla, başkent Meksiko'da metroya konan 'penisli koltuk' eleştiri konusu oldu. Koltuk birçok Meksikalı tarafından "utanç verici, aşağılayıcı ve rahatsız edici" bulundu

TÜM DÜNYA BUNU KONUŞUYOR! YÜZE VURAN İĞRENME İFADESİ!..

Meksiko'da bir metroya, çıkık penis ve göğüs şekli verilmiş bir koltuk yerleştirildi. Koltuğun yanındaki 'erkeklere özel' notta şu mesaj verildi: "Buraya oturmak rahatsız edici ama kadınların günlük yolculuklarında maruz kaldıkları cinsel tacizlerle karşılaştırılamaz bile."

FİZİKSEL VE SÖZLÜ TACİZİN EN FAZLA GÖRÜLDÜĞÜ ŞEHİR

Meksika, özellikle toplu taşıma araçlarında yaşanan cinsel saldırılarla mücadele etmekte zorlanıyor. İngiliz araştırma kuruluşu YouGov'un 2014'te yaptığı bir çalışmaya göre Meksiko, toplu taşımada fiziksel ve sözlü tacizin en çok görüldüğü şehir.

TEPKİLER KARIŞIK

'#NoEsDeHombres' etiketiyle başlatılan kampanya kapsamında, çıkık penis şeklindeki koltuk bir süre daha Meksikalıları şaşırtmaya devam edecek. Yolculardan gelen tepkiler ise karışık. Kampanyanın 700 bin kez izlenen bir videosunun altındaki yorumlarda, fikri öven de, kampanyanın erkeklere haksızlık ettiğini söyleyen de oldu. Bazıları, protestoyu "seksist" buldukları görüşünü paylaştı.

'ERKEKLERE HAKSIZLIK'

Erkekler ile dayanışma içinde cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele eden sivil toplum kuruluşu Gendes'den Rene Lopez Perez, kampanyanın bu sorunu insanların gündemine taşımasından memnun. Ancak Perez, tüm erkeklerin saldırgan olarak görülmemesi gerektiği görüşünde.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistismar  taciz