UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN FLAŞ 'ADİL ÖKSÜZ' AÇIKLAMASI!..

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün hava kuvvetleri komutanı olduğu belirtilen Adil Öksüz’ün ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin, “Başka şeyler var mı yok mu bakmak lazım. Her iş bitti de o mu kaldı diye insan bu soruyu sormaktan geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN FLAŞ 'ADİL ÖKSÜZ' AÇIKLAMASI!..

Başbakan Binali Yıldırım, özel bir TV programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, "(Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğundan aranması) Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra 'Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz'un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik'. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan 'Her iş bitti de o mu kaldı?' sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz." diye konuştu.

Kerkük'te IKBY bayrağı asılması

Başbakan Yıldırım, Kerkük'te IKBY bayrağı asılmasına ilişkin,"Bizim açımızdan da bu doğru bir iş değildir, gerekli tepkiyi diplomatik yollardan Dışişleri Bakanlığımız yapmıştır. Biz de uyarılarımızı yaptık, bu işin yanlışlığını ortaya koyduk." dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13