UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR İPTAL KARARI DA BELÇİKA'DAN: MHP'NİN TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik kriz sonrası bir yasak haberi de Belçika’dan geldi. Belçika’nın en önemli şehirlerinden Anvers’te MHP tarafından düzenlenmesi öngörülen iki etkinlik yasaklandı.

BİR İPTAL KARARI DA BELÇİKA'DAN: MHP'NİN TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, güvenlik birimleriyle yaptığı değerlendirme sonrasında cuma günü Berchem semtinde yapılması öngörülen etkinliği iptal etti. Yasağa gerekçe olarak kamu düzeni açısından tehdit oluşturma potansiyeli taşıması gösterildi.

De Wever, Linkeroever’de yapılması öngörülen benzer nitelikli bir etkinliğe de aynı gerekçelerle izin vermedi.  Berchem’deki etkinliğin özel bir binada yapılması öngörülüyordu. Yetkililer, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye girmesi ihtimali bulunması durumunda organizasyonun yapılacağı mekanın kamuya ya da özel kişilere ait olmasının fark etmediğini ve belediyenin devreye girme hakkı olduğunu belirtti.

Belçika’daki aşırı sağcı parti Flaman Menfaati (Vlams Belang), Berchem’deki etkinliğe izin verilmesi halinde kendilerinin de karşı gösteri düzenleyeceğini açıklamıştı.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhollanda  türkiye  mhp  belçika