UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

APPLE'DAN KÖTÜ HABER: BUNDAN BÖYLE TÜRKİYE'DE!..

Yurtdışından alınan iPhone dahil Apple ürünlerinde bundan böyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını Apple Türkiye doğruladı.

APPLE'DAN KÖTÜ HABER: BUNDAN BÖYLE TÜRKİYE'DE!..


Dün ilk olarak shiftdelete.net, “alınan duyumlara” dayandırdığı haberinde, Apple’ın uluslararası garanti geçerliliği olan ülkeler listesinde artık Türkiye’nin yer almadığını bildirmişti.

Bu konuda bilgi veren Apple Türkiye temsilcisi, “Haber doğru. Uluslararası garanti artık Türkiye’de geçerli değil. Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların mağdur olmaması için telefonda bu şekilde bilgi veriyoruz” dedi.

Uluslararası garantinin hangi tarihten itibaren geçersiz sayıldığı sorulduğunda aynı temsilci, “Bu konuda detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Bugüne kadar yurtdışından iPhone veya iPad aldığınızda, global garanti sayesinde belli bir süre ürünleri Türkiye'de garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Bundan böyle yurtdışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13