UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN AÇIKLADI! ARTIK O ÜLKEYE SADECE KİMLİKLE GİRİLECEK!..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik kartıyla seyahat için mutabakata vardığını açıkladı.

BAKAN AÇIKLADI! ARTIK O ÜLKEYE SADECE KİMLİKLE GİRİLECEK!..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da,Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. toplantısına katıldı. Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımıyor" dedi.

 

Devlet başkanı Poroşenko ile faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Kırım Tatar toplum Temsilcileri ile de görüştük. Kırım Tatarlarının tarihi ana vatanı olan topraklarda yaşamlarının devamı bizim önceliklerimizdendir. Bu konuda Ukraynalı dostlarımızla yakın iş birliğimizi göstereceğiz. Birlikte Uluslararası toplamın gündemine taşımaya çalışacağız.

 

Amacımız iki ülke arasındaki ticari hacmi artırmak. DOst ukrayna'ya ve Ukrayna halkına bir teşekkürüm var. geçen yıl Ukrayna'dan türkiye gelen turist sayısı yüzde 50 arttı. 1 milyon 25 bin Ukraynalıyı ülkemizde ağırlamaktan memnunniyet duyduk biz karşılıklı görüşmeleri ve turizm konuşunda ilişkileri artırmak istiyoruz. Biz halklarımız arasında ilişkilerin artmasını diliyoruz.

 

SADECE KİMLİKLE UKRAYNA'YA GİDİLEBİLECEK

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik kartıyla seyahat için mutabakata vardığını belirterek, şunları söyledi:  "Karşılıklı ziyaret ve turist sayısını artırmak istiyoruz. Haklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için hazırlıkları tamamladık. Yaz gelmeden bunu başaracağız.

 

İKİNCİ MÜJDE

 

Başkent Kiev'de Yunus Emre Kültür Merkezi açıyoruz. Diplomatlar için Türkçe kursu düzenleyeceğiz. Eğer ilgi duyarlarsa Ukraynalı basın mensuplarına da dil kursu vereceğiz."

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13