UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEVLÜT TEZEL: “S. AKSU’DAN DUYMADAN İNANMAM, O KADAR KOLAY MI?"

Sezen Aksu, kapanan Etiler Şamdan’ın sahibi Mehmet Tuna’yı arayıp “Mekanını Kanlıca’daki yalıma taşıyabilirsin. 5 kuruş da istemem” demiş. Bir kere o yalı Boğaziçi’nde. Yani tadilat sıkıntı. Ayrıca komşular bangır bangır müzik sesine verir mi? Peki o yalıya eğlence ruhsatı çıkar mı?

MEVLÜT TEZEL: “S. AKSU’DAN DUYMADAN İNANMAM, O KADAR KOLAY MI?"

İşte Mevlüt Tezel’in bugünkü köşe yazısı,

İstanbul gece hayatının 41 yıllık sembol mekanlarından Etiler Şamdan’ın kapısına kilit vurulması üzücü bir haber.

O mekanda magazin dünyasından herkesin bir anısı var. Mekanın işletmecisi Mehmet Tuna’nın düştüğü durum ise daha da üzücü. Daha önceden, duran kalbi kalp pili ile çalışan Tuna’nın tahliye kararıyla morali iyice bozuldu.

Seda Sayan’ın, sahibi olduğu Şamdan için tahliye kararı aldı diye eleştirilmesi de doğru değil. Sayan zaten beş yıldır dolar kurunu 1.60’a sabitleyip 15 bin dolar kira alıyormuş. Kira ödeyemeyen Tuna’yı epeyce idare etmiş. Sayan haklı ama keşke biraz daha idare etseydi. Ünlüler de Sayan’ı eleştirmek yerine Şamdan’da sahneye çıksalardı, bu ünlü mekanı eski günlerine döndürecek organizasyonlar yapılsaydı…

Tüm bu tartışmalar devam ederken Kelebek’in haberine göre; Şamdan için Sezen Aksu devreye girmiş. Sanatçı, işletmeci Mehmet Tuna’nın eski eşi Şehnaz Tuna’yı arayıp “Mekanı benim yalımda açın para istemem” demiş.

Tuna’nın açıklaması şöyle:

“Sezen Aksu, ‘Ona mekan mı yok, gelsin yalıyı Şamdan yapsın yeter ki iyi olsun. Beş kuruş para istemiyorum’ dedi.  Zaten Sezen Hanım, Mehmet hastaneye yattığından beri her gün arıyor.”

Vallahi Aksu’dan duymadan inanmam; bu zamanda beş kuruş almadan yalı bağışlamak büyük bonkörlük. Bu arada Aksu, yalısının etrafında hiç eğlence mekanı görmüş mü? Orası seçkin ailelerin oturduğu bir yer. Aksu’nun yalısında bangır bangır müzik çalınmasına müsaade ederler mi acaba? Aksu haberlere konu olacak böyle büyük bir jest yaparken yalısına eğlence ruhsatı çıkar mı diye hiç düşündü mü?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13