UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖZYILMAZEL; E. ERKEN VE S. UÇAR’I YAZDI! ÇOCUK İÇİN EHLİYET ŞART

İşte Ayşe Özyılmazel'in bugünkü yazısı:

ÖZYILMAZEL; E. ERKEN VE S. UÇAR’I YAZDI! ÇOCUK İÇİN EHLİYET ŞART

A. Kim alınırsa alınsın, kim ne derse desin, fikrim sabit; anne baba olmak için ehliyet alınmalı ve herkes anne – baba olmamalı. Ortalık dengesiz, çaresiz, onay peşinde koşan, kalbi kırık olduğundan önüne geleni kıran, yıkıp döken, saldırgan, manyak, oradan oraya savrulan insanlarla doluysa eğer sorumlusu anne babalardır.

Anne gibi anne, baba gibi baba olmayı beceremeyenler, gerçekten yürek dolusu sevgiyi çocuklarına veremeyenler, perişan ediyor geleceğimizi,  ‘Çocuktur büyür işte, çocuktur anlamaz’ mantığı yakıyor çocukları. ‘Yemeğini veriyoruz, bakıyoruz, okula yolluyoruz ya yetmez mi?’ anlayışı darmaduman ediyor minicik kalpleri.

Çünkü çocuk biliyor herşeyi, fark ediyor. Fark ediyor da susuyor. Sonra bütün ömrü boyunca yanlış seçimler yapıyor, bedel ödüyor. Sevgisizliğin, ilgisizliğin, vazgeçilmişliğin, yıpranmışlığın, sahip çıkılmamışlığın, yarı yolda bırakılmışlığın, kucaksızlığın bedelini.

Dün magazin gazetelerindeydi haber…

Ece Erken ve bitmek bilmeyen eski eş kavgası şu boyuta varmış:

Nafaka ödemeyen baba Serkan Uçar, “baba gibi hissetmediğim için nafaka ödemek istemiyorum, Ece çocuğuna soyadını versin” demiş. Yani diyor ki “Behlül kaçar, benden bu kadar”

Sırf Ece Erken ile olan kavgasından dolayı küçücük çocuğu harcayıp babasız bırakıyor ve umrunda bile değil! O çocuk büyüyünce ne düşünücek? Babasının onu istemediğini, sevmediğini, terk ettiğini ve kendisinin yetersiz olduğunu düşünecek elbette. Ne acılar çekecek ve kimbilir o acıları kimlerden çıkaracak… Kadınlara da birkaç çift lafım olacak elbette.

Adamı kafeslemek için çocuk doğurmuşlar… ‘Herkesin çocuğu oldu benim niye yok?’ hırsıyla hamile kalmalar… Çocuk istemeyen adamları numaralar çekerek baba yapmalar… Karşısındakini tanımadan çocuk sahibi olmalar… Bunlar hep kadınların suçu. Hırslı kadınlar, kararsız ve neyi niçin yaptğını bilmeyen erkekler… Sonuç:

Sevgisiz, saygısız, temelsiz evlilikler ve gönülsüz ebeveynler. Sonuç yıkık dökük çocuklar. Bravo!

Bir saniye bile olsa düşünün bari., ‘kendime edeceğimi ettim, bari küçücük çocuğa etmeyeyim’ diye. Bir saniye bile olsa vicdana gelin bari!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13