UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN DARBECİ ASKERLERLE İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI!

Yunanistan darbeci askerleri iade etmedi. Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos) FETÖ'nün darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemeleri yönünde karar verdi. Yunanistan'a kaçan sekiz darbecinin tamamının iadesi reddedildi.

YUNANİSTAN DARBECİ ASKERLERLE İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan ve iltica talebinde bulunan sekiz darbeci asker, bugün bir kez daha hakim karşısına çıkarılmıştı.

Darbeci askerler hakkındaki nihai kararın 23 Ocak’ta açıklanması bekleniyordu. Ancak bir hakimin kaza geçirmesi, diğer iki hakimin de kesin görüş bildirmemeleri nedeniyle duruşma bugüne ertelenmişti.

Duruşma için Atina Yüksek Mahkemesi'ne getirilen darbeci subayların kelepçesiz olması dikkat çekti.

DAVA SÜRECİ

Darbe girişimi sonrası askeri bir helikopter ile Yunanistan’a kaçan sekiz darbecinin Türkiye'ye iadesiyle ilgili kısa bir süre önce Atina'daki mahkemede görülen üç ayrı duruşmanın ardından, üç asker için Türkiye'nin iade talebi kabul edilmiş, beş askere yönelik iade talepleri ise reddedilmişti.

Yunan temyiz mahkemeleri başsavcısı Antonis Liogas, iade talebi reddedilen darbecilerle ilgili Yüksek Mahkeme'ye itirazda bulunurken, mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci asker de temyiz başvurusunda bulunmuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDAVA  DARBE  YUNANİSTAN  UÇANKUŞ  Antonis Liogas