UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA DEVİ INSTAGRAM'A BOMBA NİTELİĞİNDE BİR ÖZELLİK!..

Ünlü sosyal medya paylaşım ağı instagram, facebook ve periscope’dan sonra canlı yayın özelliğini devreye soktu. Rakiplerinin gerisinde kalmayan instagram, daha önce de Snapchat’in hikaye özelliğini bünyesine katmıştı.

SOSYAL MEDYA DEVİ INSTAGRAM'A BOMBA NİTELİĞİNDE BİR ÖZELLİK!..

Sosyal medya siteleri arasında ki kapışma gün geçtikçe büyüyor. Ünlü sosyal paylaşım ağı Instagram, rakiplerinin bir özelliğini daha kendi bünyesinde hayata geçirmeye başladı. Instagram, facebook, periscope gibi sosyal medya ağlarının canlı yayın özelliğini bugün bünyesine kattı. Artık instagramdan da canlı yayın yapabilecek olan kullanıcılar bu güncellemeyi olumlu bir şekilde karşıladı.


INSTAGRAM'DA CANLI YAYIN HAKKINDA BİLGİ

Instagram’ın canlı yayın özelliği Instagram Hikayeler’e (Instagram Stories) bağlı çalışıyor. Instagram Stories, bilindiği gibi belli süreliğine yayında olan, sonrasında otomatik olarak kaybolan fotoğraf veya videolar paylaşmanıza izin veriyor.

Yeni güncellemeyle birlikte ayrıca canlı yayın yapma şansına sahip olacaksınız. Bu noktada canlı yayın süresi ise 1 saat olarak belirlendi.

NASIL CANLI YAYIN YAPARIM?

Instagram’ı son sürüme güncellediğinizde arayüzün değiştiğini fark edeceksiniz. Canlı yayına başlamak için öncelikle sol üstteki kamera simgesine dokunuyorsunuz veya sağa kaydırma yapıyorsunuz.

Instagram Stories özelliğini kullanıyorsanız bu ekran yabancı gelmeyecektir. Canlı yayın başlatmak için tek yapmanız gereken en altta parmağınızı kaydırarak “Canlı Video Başlat” moduna geçmek. Canlı yayına başladığınız vakit takipçilerinize bildirim gidecektir. Canlı yayında iken akan yorumlardan beğendiğinizi sabitleyebilir, yorumları kapatabilirsiniz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13