UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞEHİTLER İÇİN MEŞALELİ KAYAK GÖSTERİSİ YAPILDI!

Sarıkamış Şehitlerinin 102. yılı anma etkinliklerinde göstericiler meşalelerle kayarak pistin sonunda bulunan panodaki 'Ruhun Şadolsun Sarıkamış' yazısını gece karanlığında aydınlattı.

ŞEHİTLER İÇİN MEŞALELİ KAYAK GÖSTERİSİ YAPILDI!

1915 Aralık ayında Sarıkamış Harekatında donarak şehit düşen Mehmetçik için Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi meşaleli kayak gösterisi yaptı. Gerçekleşen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Protokol ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ’’Bizim sadece yapmaya çalıştığımız genç nesillere ecdadın bu ülkeyi ne kadar zor şartlarda vatan yaptığını ve vatan olarak bilmelerini, algılamalarını ve bu algıyla da geleceği kurmalarını istiyoruz. Nitekim bunu gençlerimizin iyi algıladığını düşünüyoruz ki? 15 Temmuz’da gençler millet olma şuuruyla meydana çıktılar ve dediler ki ecdat nasıl ki şehit olmuş, bu vatanı bu toprakları bize yurt olarak bırakmışsa bizde gelecek nesillere taşıyacağız dediler. Yapmaya çalıştığımız budur. Ecdadı rahmetle minnetle anıyoruz. İnşallah bizde onlardan aldığımız emaneti gelecek nesillere, aynı şekilde birlik içerisinde, beraberlik içerisinde taşıyacağız. Dolayısıyla şehitleri anma etkinliğine katılan, şehitleri anmak adına bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz.’’

İHA

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşehit  kayak  meşale