UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MURAT BOZ'DAN HİÇ SES YOK! FETTAH CAN: "BEN AŞIRMADIM!"

Geçtiğimiz günlerde 'Dünya' adıyla çıkardığı eserin sahibi şarkıcı ve bestekar Uğur Bayar 'Özledim' isimli şarkıda bu eseri izinsiz kullandığı iddiasıyla Murat Boz, Fettah Can’a dava açmıştı

MURAT BOZ'DAN HİÇ SES YOK! FETTAH CAN: "BEN AŞIRMADIM!"

Murat Boz konuyla ilgili olarak sessizliğini korurken, Fettah Can’ın avukatı  Ahmet Gürel bir basın açıklaması yaptı.


Uğur Bayar, Murat Boz ve Fettah Can’ın yorumladığı ‘Özledim’ şarkısının aşırma olup olmadığı bu akşam ‘İki Kadın Arasında’ masaya yatırılacak. Özledim şarkısını üç yorumcudanda dinleyip kararı siz verin!..


İşte Fettah Can’ın avukatı Ahmet Gürel’in yaptığı açıklama;


“Uğur Bayar tarafından ‘Dünya’ adlı (tanınmayan) eserinin introsunun 4-5 saniyelik bir kısmının müvekkilim Fettah Can’ın ‘Özledim’ adlı eserinin 4-5 saniyelik bir bölümüne benzediği iddiası ile dava açılmıştır.

Uğur Bayar’ın bu eseri internet sitelerinde bulunamayan bir eserdir. Youtube ve Dailymotion gibi kapsamlı video paylaşım sitelerinde dahi bulunmamaktadır. Bu haberin basın organlarına da reklam amacıyla servis edildiği apaçık ortadadır.

Müvekkilimin eserinin tamamının davacının eserine benzediği iddiaları asılsızdır. Bu tarz bir benzerliğe her şarkıda rastlanması mümkündür, bu tamamen rastlantısal bir durumdur. Yerleşik Yargıtay İçtihatları uyarınca da yerel mahkemece verilen bu karar hukuka aykırıdır. Eserlerin sadece intro kısımlarının benzerliğinin intihal oluşturmadığı da Yargıtay kararları ile sabittir. Bu sadece bir yerel mahkeme kararıdır, karar henüz kesinleşmemiştir. Yargı süreci devam etmektedir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13