UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASRIN PROJESİ OLARAK ADLANDIRILAN AVRASYA TÜNELİ AÇILDI!..

ASRIN PROJESİ OLARAK ADLANDIRILAN AVRASYA TÜNELİ AÇILDI!..

 ASRIN PROJESİ OLARAK ADLANDIRILAN AVRASYA TÜNELİ AÇILDI!..

Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi) açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla açılacak olan Avrasya Tüneli için bugün İstanbul'da bayrağını alan tören alanına gitti. Sabah saatlerinden beri tören alanında büyük yoğunluk yaşandı. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tören alanına geldi..

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştireceği Avrasya Tüneli'nin açılışı için start verildi.

150 yıllık hayal olan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Türk insanı olarak bizim memnuniyetimiz ecdadın hayalini gerçekleştirmek için Marmaray yetmez yanına ikinci gerekir dediniz. Bu anlamda talimat verdiniz, yol gösterdiniz, destek verdiniz size müteşekkiriz" dedi.

İŞTE TÜM AYRINTILAR

Bugün yapılacak açılış öncesi son hazırlıklar devam ederken vatandaşlar, Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak? Avrasya Tüneli güzergahı nereden nereye olacak? Tünel giriş-çıkışı nereden yapılacak? gibi pek çok soru işaretine yanıt arıyor. İşte, tünel hakkında merak edilen tüm sorular ve detayları!

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli'ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli geçiş ücretinde dolar kuru baz alınacak.Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli'nde otomobil içindeki yolcular için her iki yönde de ücret ödenmeyecek. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli'nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

AVRASYA TÜNELİ GÜZERGAHI

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Tünelin güzergahını merak eden vatandaşların güzergaha bağlı olarak merak ettiği diğer bir soru da "Avrasya Tünel girişi nereden yapılacak?" oldu. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından.

DENİZİN 106 METRE ALTINDA 4,5G HİZMETİ VERİLECEK

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı. Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli projesi kapsamında fiber güçlü LTE altyapısıyla kullanıcılara kesintisiz iletişim hizmeti sunmaya hazır olduklarını belirtti. Doany, "Türk Telekom kullanıcıları, mobil data ve ses iletişimindeki ayrıcalıklı konumlarını denizaltında da sürdürecek. Türk Telekom olarak dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli projesinin iletişim altyapısını sağlayacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

AVRASYA TÜNELİ'NİN AÇILIŞI ÖNCESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Avrasya Tüneli'nin açılışının yapılacağı Kumkapı mevkiinde polis, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Helikopter destekli önlemler kapsamında deniz polisi de hazır bekletildi. Avrasya Tüneli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılıyor. Açılış öncesi törenin yapılacağı alanda emniyet görevlileri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Helikopter destekli güvenlik önlemleri kapsamında tören alanına gelen vatandaşlar tek tek arandı. Güvenlik gerekçesiyle bölge trafiğe kapatılırken, deniz polisi de hazır bekletildi. Törenin yapılacağı alanda sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu görüldü. Öte yandan, ellerinde "Yalnız Değilsin Erdoğan" şeklinde yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar tören alanını doldurmaya başladı.

AVRASYA TÜNELİ, YANDEX NAVİGASYON VE HARİTALAR'A EKLENDİ

Bugün hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli, Yandex Navigasyon ve Haritalar'a eklendi. İstanbul Boğazı'nın iki yakasını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, kullanıcılara sunulan rota alternatifleri arasında yer almaya başladı. Yandex Türkiye'den yapılan açıklamada, önceki aylarda hizmete açılan Osmangazi Köprüsü'nü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıldıkları ilk gün sistemine dahil eden Yandex Navigasyon ve Haritalar, Avrasya Tüneli'ni de hızlı bir şekilde rotalarına ekledi. Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayarak, Kazlıçeşme-Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indiren Avrasya Tüneli ve tüm bağlantı yolları Yandex Navigasyon ve Haritalar'da yer almaya başladı. Hem İstanbul'da hem tüm Türkiye'de sürücülerin olmazsa olmaz yardımcısı haline gelen Yandex Navigasyon ve Haritalar, aranan adresleri en kısa yollardan bulmaya ve trafikte geçirilen süreyi azaltmaya devam edecek.

VALİ ŞAHİN, AVRASYA TÜNELİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 106 metre altında birleştiren Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Vali Şahin, bugün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek tüneldeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cankurtaran'da yaklaşık 20 dakika Avrasya Tüneli ile açılış töreninin yapılacağı meydanı dolaşan Vali Şahin, çalışmaları da yerinde denetledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAVRASYA TÜNELİ