UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SARIYER BELEDİYESİ, SANATÇI ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN 50. SANAT YILINA ÖZEL BİR SEMPOZYUM DÜZENLEDİ! AYRINTILAR HABERDE!..

SARIYER BELEDİYESİ, SANATÇI ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN 50. SANAT YILINA ÖZEL BİR SEMPOZYUM DÜZENLEDİ! AYRINTILAR HABERDE!..

SARIYER BELEDİYESİ, SANATÇI ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN 50. SANAT YILINA ÖZEL BİR SEMPOZYUM DÜZENLEDİ! AYRINTILAR HABERDE!..

Sarıyer Belediyesi, sanatçı Zülfü Livaneli'nin 50. sanat yılına özel bir sempozyum düzenledi. 'Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam' adıyla gerçekleşen sempozyuma katılan sanatçı dostları, Livaneli'nin kültür, sanat ve politika yaşamındaki çalışmalarını, 50 yıllık birikimini anlattılar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ev sahipliğinde Tarabya Oteli'de düzenlenen 'Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam' adlı sempozyuma Zülfü Livaneli'nin yanı sıra sanat, edebiyat ve basın dünyasından dostları katıldı. Sempozyumun özel konukları ise Vietnam Savaşı sırasında atılan Napalm bombaları arasında yaçekildiği bir fotoğrafla savaşın sembolü olan ve bugün 54 yaşında olan UNESCO iyi niyet elçisi Kim Phuc ile Alman piyanist Henning Schmiedt oldu.

SANAT YAŞAMI ANLATILDI

Zülfü Livaneli'nin hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan sempozyum, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Zülfü Livaneli, konuşmasında sanatta 50. yılı nedeniyle kendisi için özel program hazılayan Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür etti.

UMUTSUZ OLMAYA HAKKIMIZ YOK

Bir kardeş kavgasının içindeyiz diyen Livaneli şunları söyledi

Kardeş kavgası Kabil ve Habil'den bu yana kavgaların en korkuncudur. Bizim söylemimiz şudur; bunlar olmasın. Madem ki bütün savaşlar insanın zihninde başlar, o zaman barış insanın zihninde başlamalı ve biz de barış kültürü eğitimi yapmalıyız. Bunun için de dostum Kim ile birlikte barış kültürünü dünyada yayabilmek için Unesco'da çok çalıştık. Umutsuz olmaya hakkımız yok. Bu kardeş kavgasını, insan hakları ihlallerini bu zulümleri, katliamları ülkemiz aşacaktır. Laik demokratik yolda hiç sarsılmadan ve sapmadan devam edecektir.

O RESİM ZULME BAŞKALDIRMANIN EN BÜYÜK SİMGESİ

Zülfü Livaneli, Kim Phuc ile birlikte dünyada barış kültürünü yaymak için UNESCO'da çok çalıştıklarını kaydetti. Phuc'un Vietnam'da çekilen fotoğrafıyla dünyada barışın simgesi haline geldiğinin altını çizen Livaneli, O resim zulme başkaldırmanın en büyük simgesi olmuştur. O, yaşayan bir semboldür ifadelerini kullandı.

GENÇ BARIŞA GÖNÜL VERDİ, SEVGİYİ ANLATTI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında dünyanın zor günler yaşadığını belirterek, Çünkü aklın ermediği, dünkü yaşamın, bilginin, birikimin bugüne ulaşamadığı bir dönemden geçiyoruz. Bir sürü sorun acımasızca dünyanın başında, Dünya, bereketini sunduğu insanı tarafından değersiz hale getirildi ve savaşlarla da en ağır bedeli ödüyor. İşte, ısrarla barış ile birlik ve beraberlik çağrısı yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Böyle bir ortamda bize birlik ve beraberliği hatırlatacak en önemli kavramların başında gelen müziğe, edebiyata, kültüre ve barışa gönül veren her alanda barışı ve sevgiyi anlatan sevgili Zülfü Livaneli nin 50.sanat yılında bir araya gelmiş olmamız çok daha anlamlı ve önemli ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL EŞYALARINDAN OLUŞAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAK

Sempozyum, Livaneli'nin sanat yaşamına dair 'Müzik', 'Dostluklar ve Anılar, 'Edebiyat' konulu çeşitli oturumlarla devam etti. Öte yandan bugün Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 18.00'da ise Zülfü Livaneli'nin kişisel eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de açılacak.

 


HABERİN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13