UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, PELİN KAYA, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, PELİN KAYA, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, PELİN KAYA, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

MESUT YAR – POSTA

 

EFSANE GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Bir dönem ekranlarımızın en fenomen karakterlerinden biri olan ağabeyimiz, yine görev başına doğru yola çıkıyor… İsmini vermeyeceğim ama şu kadarını söyleyeyim; eğer görevinin başına geçerse özellikle dizilerin işgal ettiği ekranda çok önemli bir boşluğu dolduracağı çok net…

İnternet için çektiği reklam bile milyonlarca hit alan ağabeyimizin ekrana dönmesi, üstelik bunu eski yuvasında yapması durumunda çok eğleneceğimiz kesin. Ay hadi inşallah!

BU PASTA KİMİ DOYURUR?

Sabah magazin formatlarına bir yenisi de FOX TV hattından hayatımıza giriş yapıyor. Ekran Kedisi kardeşimizin iddiasına göre Burcu Esmersoy ve Cengiz Semercioğlu bu içerik için yeni yılla birlikte start alacakmış… Vallahi yıllarda sabah programı yapmış bir kardeşiniz olarak, oradaki reyting pastasının bu kadar çok programı doyuracağını hiç düşünmedim, düşünmeyeceğim de… Maliyeti ucuz gibi görünse de bu programların yok sayılamayacak bir gideri var. Program çoğaldıkça alacağı reklam karşılığı da düşeceğine göre keşke bu ikiliye başka bir iş yaptırsaydınız diyorum. Kimse kusura bakmasın!

EH ZATEN YENİ BÖLÜM YOKTU Kİ!

Çok Aramızda isimli şaka programının çekimleri geçtiğimiz yaz aylarında tamamlanıp bir kenara konmuştu. İzlediğimiz bölümlerin hepsi o çekilenler zaten… Programın sunucusu Demet Akbağ (belli ki mevcut gelen tepkilerden dolayı) projenin devam etmeyeceğini üstü kapalı bir şekilde ima etti… Ama bildiğim kadarıyla sezonun ortasında olmamıza rağmen yeni bölüm çekimlerine başlanmamıştı zaten. Demet Akbağ’ın açıklaması malumun imalı ilanı oldu. Çok aramızda kalamadı zaten!

LEZZETİ NEREDE BULACAĞIZ?

No:309 dizisinde Lale ve Onur, bireysel ve çevresel bütün engelleri aşarak evlenip mutlu sona erdi. Ardından da balayına çıktı… Ancak balayında Onur’un eski sevgili meselesi patladı. Çiftin kaldığı odaya çilek ve çikolata gönderen eski sevgili, Onur’un kafasını karıştırdı. Hal böyle olunca da mevzuyu Lale’den sakladı. Lale de bir şekilde duruma uyandı! Uzatmayalım, balayı bir anda zıkkım ayına dönüştü. Yeni dizilerde tebessüm ettiren bir mutlu son mümkün olamayacak galiba. Seyircinin merakla beklediği balayının bile tadı kaçınca, biz lezzeti nerede bulacağız. Trajedilerde mi?

BEHZAT AMİRE GEÇMİŞ OLSUN…

Ekranın eski vali ve cinayet büro amiri Erdal Beşikçioğlu yeni dizisiyle Kanal D ekranında olacak. Dizide bir basketbol koçunu canlandıracağını daha önce not düşmüştük. Bilmeyenler de an itibariyle öğrendi… “Adı Efsane” isimli yeni dizi için oyuncunun hayranları olarak tatlı bir telaş içindeyiz ama sezonun başında geriye dönme ihtimali olan Behzat Ç. Arada gümbürtüye gitti sanırım… Hal böyle olunca tatlı telaş yerini kendi adına bir parça burukluğa bıraktı, ne yalan söyleyeyim! Ha, ikisini bir arada çıkarsın diyenler de olabilir ama maalesef pratik hayatta öyle bir dünya yok. Behzat amirime şimdiden geçmiş olsun!

HOŞ OLMAZ MIYDI?

O Ses Türkiye yarışmasının yılbaşı özel programı henüz çekilmemişse Acun Ilıcalı şu dizilerde bülbül gibi şakıyan aktör ve aktris arkadaşlarımızı sahneye çıkararak izleyene bir kıyak yapabilir mi acaba? Ne bileyim Elçin Sangu’dan Çağatay Ulusoy’a Seçkin Özdemir’den Celil Nalkaçan’a kadar sayısız gizli assolist dizilerde tatlı nağmeler mırıldanıyor. Yeni yılda açıktan söylesinler de gönlümüz hoş olsun. Hadi Acun sen yaparsın…

 

YÜKSEL AYTUĞ – SABAH

 

JAPONYA’DA İNSANIN İNSANA DUYDUĞU SAYGI

 

Video, sanal ortamda yukarıdaki başlık altında dolaşıyor. Ben de bir arkadaşımın Facebook'taki paylaşımı sayesinde gördüm. Japonya'da bir metro istasyonu.

İnsanlar, metro trenini bekliyorlar. Ama nasıl? Her kapının isabet edeceği o alanda, ikişerli sıra olmuş halde...

Sonra tren geliyor, kapılar açılıyor. O kuyruktakilerin hiçbiri içeriye hamle yapmıyor.

Önce zarifçe iki yana açılarak ortalarında bir koridor oluşturuyor ve gelenlerin inmesini bekliyorlar.

Sonra kuyruk düzenini bozmadan ve en son gelen, en öne saldırmadan, son derece medeni ve kibar bir şekilde vagona biniyorlar. Son kalan birkaç kişi, binebilecekleri halde, içeridekileri sıkıştırmamak ve rahatlarını bozmamak için aynı düzende yeni gelecek treni beklemeye koyuluyor. Ben de, durak harici inmek isteyen yolcunun metrobüs şoförüne hareket halindeyken şemsiyeyle saldırdığı bir ülkenin vatandaşı olarak o videoyu hayretle izleyip duruyorum.

Eskiden bir ülkenin medeniyet seviyesi, kaldırımlarının yüksekliği ile ölçülürdü.

Kaldırım ne kadar alçak olursa, o ülke o denli uygar sayılırdı.

(Bizde bırakın Çin Seddi yüksekliğindeki kaldırımları, otomobiller park etmesin diye üstüne bir de demir kazıklar çakılıyor) Artık bir ülkenin medeniyet kıstası, toplu ulaşım araçlarını kullanış biçimi olmalı.

Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir ricam var. 'Japonya'da insanın insana duyduğu saygı' videosunu bulup metro istasyonlarında ve vagonlardaki ekranlarda yayınlasınlar. Olur ya, belki bir faydası dokunur...

 

PELİN KAYA – SABAH

 

İKİ GECE İKİ FARKLI TUBA BÜYÜKÜSTÜN

 

Tuba Büyüküstün, Dubai Film Festivali kırmızı halısındaydı.

Marka elçisi olduğu IWC saatlerinin gala yemeği için Özgür Masur imzalı iki parça elbise seçmiş. İki parça da kendi başına çok şık ama bir arada maalesef Tuba'ya yakışmamış.

Küçük göğüslülerde bu kesim bir gömlek, ihtiyacı olan havayı yakalayamaz.

Tam beklediğim bir Tuba Büyüküstün derken, ikinci gece giydiği kıyafeti gördüğümde şaşkınlıktan ağzımı bir süre kapayamadım.

Yine bir Özgür Masur ve son koleksiyonundan benim en favori elbisemi giymiş. Rihanna'nın iki yıl önce CFDA gecesinde giydiği cesur kıyafetin daha ölçülüsü. Yüz güzelliği kusursuz olunca türbanın yakışmaması da imkansız. Makyajı, saçı; her detay kusursuz. Bir tek saat fazla sırıtıyor çünkü elbiseyle tezat bir model. Saatin tarzı kıyafetle o kadar uyumsuz ki, en azından bu açıdan ihtiyacı olan reklama ulaşmış.

 

SİNA KOLOĞLU – MİLLİYET

 

O SES TÜRKİYE BUNU YAPAR MI?

İsrail ile Türkiye arasında esen fırtına yerini sükunete bıraktı. Nereden anlıyoruz?  ‘O Ses İsrail’de İbrahim Tatlıses’in ‘Bebeğim’ şarkısı söylendi.

‘O Ses Türkiye’den ‘Hava Nagila’yı bekliyoruz. Dostluğumuz böylece daim kılınsın!

Orta halli evler!

Dizilerimizde bazı ‘orta halli aile’ evleri ev ahalisinin dikkatini çekti. Biri ‘No: 309’da Songül Hanım ve kızlarının oturduğu ev. Bakımı yapılmış, Boğaz’da değerli bir ev. Biraz yokuşu var, olsun. Diziye bakıp hayal ediyorsanız vazgeçin. ‘Hayat Şarkısı’nda Melek’in oturduğu ev de aynı durumda. 3-5 bin TL aylıkla kiralanacak ev değil yani! Bildiğim Arnavutköy civarlarında bu evler. Gidin bakın bakalım, ‘bakımlı eski ev’lerin kiraları kaç TL?

Erkan Tan tarzı

Erkan Tan, eğri oturup doğru konuşmak lazım; bir tarz yarattı. Ne zaman bağıracak diye bekler olduk. Sakin ve sessizdi eskiden, sonra bir şeyler oldu.

Peru’da taksici adam kaçırıyor!

Sosyolog Tolga Gürakar Ulusal Kanal’da Gülgün Feyman’ın konuğuydu. Peru’da epey kalmış. Güvenlik, Peru’da olmayan bir durummuş, örnek verdi; taksiler ve taksiciler. “Taksiye binmek güvenli değil. Ben eski arabaları, beni kaçırmasınlar diye, orta yaş üstü şoförleri tercih ediyordum, olası kavga durumunda şansım yüksek olsun diye şoförün yanına değil, arkasına otururdum. Silahı varsa doğrultamasın diye.” Peru televizyonundaki haberlerin birinci ve ikinci haberleri bu taksici vukuatları üzerineymiş. Biz şimdi Peru’ya da gitmeyelim mi?

Yerini buldu

‘Aşk ve Mavi’ Total izleyicide     8.33’ü bulmuş. Halkımız Emrah’ı     özlemiş diyebilir miyiz?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV